Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Un nou blog de interes pentru profesionistii din muzee

21 July, 2009

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania a lansat un blog dedicat teatrului muzeal. Acesta se doreste sa fie un forum de dezbatere intre profesionistii din muzeu si artisti pe tema posibilitatii de dezvoltare de programe de teatru muzeal.

Adresa acestui blog este:

http://showmuz.wordpress.com/

Rugam ca toti cei interesati de aceasta tema, precum si pe cei care au deja experienta in derularea de proiecte de teatru muzeal sa viziteze acest blog si sa contribuie cu mesaje, opinii si prezentari de programe.

Proiectul ShowMuz, finantat prin AFCN, dezvoltat de Reteaua Nationala a Muzeelor impreuna cu Teatrul Metropolis si UNITER, urmareste sa ofere un spatiu comun de colaborare pentru doua dintre cele mai importante tipuri de organizatii culturale: muzeul si teatrul. Acest proiect este primul program din Romania dedicat muzeului ca spaţiu neconventional deschis artelor spectacolului. Ca urmare a deschiderii dialogului dintre muzeu si teatru se vor putea identifica cai de colaborare diverse, in beneficiul tuturor partilor implicate, dar si al publicului muzeelor.

Proiectul este de interes pentru orice tip de muzeu, indiferent de dimensiunea si specificul sau, de numarul de angajati sau de intensitatea vizitarii, precum si pentru orice tip de artist din sfera artelor spectacolului. De asemenea, aplicabilitatea lui este la nivel naţional, atat in cadrul Retelei Nationale a Muzeelor din Romania sau UNITER, precum si in afara acestor organizatii. Muzeele au in principal obiective de natură educationala, vizand dezvoltarea intelectuala si spirituala a vizitatorilor sai. In prezent muzeul este si un spaţiu al divertismentului. Vizitatorii muzeului invata astazi prin joc, interactivitate cu colectiile, prin divertisment. In acest context, teatrul poate oferi instrumente originale si foarte adecvate pentru indeplinirea misiunii educative a muzeului, contribuind si la educarea artistica a publicului, si la petrecerea timpului alocat vizitei in muzeu intr-un mod relaxant, distractiv si inedit. Abordarea artelor spectacolelor in muzeu este cu atat mai indicata cu cat tendintele in muzeologia contemporana merg pe linia interpretarii colectiilor prin povesti („storytelling”).

Toate cele bune

Alexandra Zbuchea

director de proiect

consultant marketing

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania

alexandra.zbuchea@comunicare.ro

Details

Date:
21 July, 2009
Event Tags:
,

Organizer

Rețeaua Națională a Muzeelor din România
View Organizer Website