Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Un poet, un prozator, un vin | proiect nou la MNLR | 17 mai 2022

17 May

Marți, 17 mai 2022, ora 19.30
Muzeul Național al Literaturii Române
Str. Nicolae Crețulescu 8

Un poet, un prozator, un vin | proiect nou la MNLR

Încă din timpuri străvechi, vinul obținut din fructe dulci era cunoscut în Mesopotamia și Egipt, iar cel obținut din struguri fermentați în Georgia, „locul unde s-a născut vinul”, spun specialiștii, dovezi fiind găsite, totodată, în Iran, Sicilia și Grecia. Vinul a fost și este folosit în practica religioasă, își face apariția în multe ritualuri și legende, este cântat și slăvit în poezia antică și modernă de dragoste, în nuvele și romane.

Ce vin se potrivește, oare, unui volum de poezie sau unui roman? Ce povești dezvăluie cele două lumi – a vinului și a literaturii – atunci când stau la aceeași masă sau pe o pagină de hârtie? Cum alegem un vin care să-l descrie pe Celălalt? Cât de convingătoare trebuie să fie, totodată, coperta a patra a unei cărți? La aceste întrebări și la multe altele vom răspunde în fiecare marți, de la ora 19.30, în Grădina MNLR, împreună cu Doina Ruști și invitații săi.
Nuanțe fine, arome de mosc și petale de trandafir, de cireșe albe și zmeură sau de fructe tropicale, o aciditate plăcută, buchet intens parfumat cu note de lycee – iată câte forme de a fi ale acestei licori pot dezvălui moduri de a scrie și de a pătrunde în laboratorul unui poet și al unui prozator.Dăm startul proiectului în 17 mai 2022, ora 19.30, cu Tatiana Ernuțeanu și Liviu G. Stan.
Alături de noi va fi casa de vinuri Catleya.
Vă invităm să aflați ce aromă, ce nuanță și ce soi de vin se potrivesc stilului celor doi scriitori invitați.

Detalii, aici.

Details

Date:
17 May
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române, (MNLR) – str. Nicolae Crețulescu 8
Nicolae Crețulescu 8
București, București Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.