Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

București: Urcați copiii în Caravana Muzeelor!

1 august - 3 august

Istoria unei familii: Ligia și Pompiliu Macovei

Caravana Muzeelor invită copiii la un nou periplu prin mai multe muzee din componența Muzeului Municipiului București. Activităţile de vacanţă organizate de Muzeul Municipiului București sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani şi se desfăşoară în perioada 18 iulie – 7 septembrie 2018, de miercuri până vineri, orele 10.00-12.00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.

Înscrieri: conferinte@muzeulbucurestiului.ro, 0722.574.897, taxă participare: 10 lei/copil

Între 1-3 august 2018, cei mici sunt invitații Colecției de artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 lunie, nr. 36-38), iar programul va fi următorul:

>>> Miercuri, 1 august, ora 10.00 – Picturi din colecția Macovei: descoperim casa și povestea familiei Macovei, lucrările colecționate de arhitectul diplomat Pompiliu Macovei și de soția acestuia, pictorița Ligia Macovei. Vom afla despre cărțile pentru copii ilustrate de Ligia Macovei. În cadrul atelierului, vom ilustra o poveste scurtă cu creioane colorate și tempera.

>>> Joi, 2 august, ora 10.00 – Mobilier pictat și ceramică tradițională: pasiunea de a colecționa a soților Macovei a început cu arta populară. Vom descoperi obiectele aduse din multele lor călătorii și vom picta la atelier figurine utilizând motive tradiționale.

>>> Vineri, 3 august, ora 10.00 – Artele decorative: colecția Macovei este variată și cuprinde, alături de pictură și artă populară, și obiecte de artă decorativă. Le vom descoperi povestea și vom picta cu acrilic pe sacoșă de pânză.

Detalii despre locație sunt aici:
http://muzeulbucurestiului.ro/colectia-de-arta-ligia-si-pompiliu-macovei.html

Programul întregii caravane este aici: http://muzeulbucurestiului.ro/caravana-muzeelor-editia-a-7-a-luna-august/

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.