Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

București: Vă vorbește curatorul expoziției Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu, Muzeul Colecțiilor de Artă, 3 martie 2023

3 martie

Vă invităm la o discuție cu dr. Liliana Chiriac, curator și șef al secției Muzeul Colecțiilor de Artă, în cadrul expoziției temporare „Partea nevăzută a colecției Lucia Dem. Bălăcescu”. Vom vorbi despre rolul artistului în relație cu rolul curatorului, despre importanța conceptului expozițional, despre criteriile de selecție și principiile de etalare a lucrărilor de artă, dar și despre viața și opera artistei Lucia Dem. Bălăcescu.
Dr. Liliana Chiriac este expert in artă românească modernă (secolul al XX-lea) și specialist cu o experiență de peste 20 de ani de activitate muzeală. A dezvoltat conceptul curatorial „Partea nevăzută a colecției” în acord cu specificitatea secției (studierea fenomenului colecționismului românesc modern) și cu dorința publicului de a avea acces la „părțile nevăzute” ale patrimoniului gestionat. In expozițiile organizate sub acest concept, sunt puse în prim-plan lucrări de artă mai puțin accesibile, inedite și care au făcut subiectul unei cercetări sistematice.
Lucia Dem. Bălăcescu este una dintre artistele faimoase ale generației interbelice, reprezentanta avangardei și adepta unui stil artistic aparte denumit „LDB”. Ea este prezentă pe simezele multor muzee de artă din țară și în colecțiile private de artă. Totuși, pentru publicul larg, rămâne unul dintre artiștii mai puțin cunoscuți.

Detalii

Dată:
3 martie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/573326021379182/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Național de Artă al României – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Colecțiilor de Artă – Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei nr. 111
București, București 010071 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare