Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucureşti: Vernisaj, duminica, 1 iunie, orele 12.00 la MNAR

1 July, 2008 - 6 July, 2008

Muzeul Naţional de Artă al României are plăcerea să vă invite duminică, 1 iunie 2008, orele 12.00, la vernisajul expoziţiei Bijuterii de familie, organizată cu prilejul încheierii ciclului de programe educative ce au avut loc în expoziţia de bijuterii şi microsculpturi Tribut Magnificenţei – de la Muzeul „Ilias Lalaounis” din Atena.

 

Tema programelor pentru familii din lunile aprilie-mai din cadrul expoziţiei de bijuterii greceşti Tribut Magnificenţei s-a intitulat La braţ cu bijuteriile Lalaounis. Cu acest prilej copiii şi părinţii au aflat despre tehnicile realizării bijuteriilor, despre evoluţia acestora în timp, iar în atelierul de creaţie au putut să creeze ei înşişi, ca nişte veritabili bijutieri, accesorii şi podoabe.

Bijuterii de familie cuprinde o selecţie a acestor podoabe prêt-à-porter, o parte dintre ele fiind inspirate de microsculpturile lui Ilias Lalaounis şi de biosimbolurile folosite de bijutierul grec. Animale, plante, insecte sau chiar chipuri umane sunt formele surprinzătoare pe care le iau creaţiile din expunere.

Micilor participanţi li se vor înmâna la vernisaj diplome „de măiestrie”, expoziţia rămânând deschisă publicului până duminică, 6 iulie, ca şi expoziţia Tribut Magnificenţei.

Tot de 1 iunie, Muzeul Naţional de Artă al României oferă tuturor copiilor posibilitatea de a vizita gratuit galeriile permanente ale muzeului şi expoziţiile temporare.

***

Expoziţia Tribut Magnificenţei prezintă peste 300 de obiecte provenind din 17 colecţii create între anii 1940 – 2000 de Ilias Lalaounis, singurul bijutier care a devenit membru al Academiei de Arte Frumoase din Paris. Bijuteriile prezentate publicului român sunt grupate în patru secţiuni şi sunt realizate din aur, argint şi pietre preţioase.

O parte din colecţiile expuse la Bucureşti sunt inspirate de perioade din istoria civilizaţiei greceşti sau de motive şi simboluri specifice altor culturi. O altă secţiune cuprinde colecţiile de bijuterii inspirate de lumea modernă aflată în continuă mişcare şi de evoluţia noilor tehnologii în domeniul astronomiei şi biologiei. Obiectele prezentate în cea de-a patra secţiune au fost inspirate de universul vegetal, de lumea fascinantă a insectelor sau chiar de desenele spontane şi pline de imaginaţie ale copiilor.

Expoziţia este însoţită de proiecţii de filme despre câteva din colecţiile create de Ilias Lalaounis (Coregrafism, Scutul lui Ahile, Ilion, ADN) şi despre tehnicile de orfevrărie experimentate de artist. Filmele au fost puse la dispoziţie de către Muzeul „Ilias Lalaounis” din Atena.

Veronica Leca

referent comunicare

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei, 49-53

tel. 314 81 19

www.mnar.arts.ro

Details

Start:
1 July, 2008
End:
6 July, 2008
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Muzeul Național de Artă al României – București
Calea Victoriei 49-53, București 010063
București, București 010063 Romania
View Venue Website

Organizer

Muzeul Național de Artă al României – București
View Organizer Website