Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: Vise asamblate. Atelier de creație suprarealistă la MARe/Muzeul de Artă Recentă

5 December, 2021

Vise asamblate. Atelier de creație suprarealistă
Duminică, 5 decembrie
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 7-13 ani (13:30 -15:00)
50 de lei/participant.
Grupurile sunt formate din maximum 12 copii.
***Înscrierile se fac doar pe adresa de email: educational@mare.ro cu mesajul: „Vise asamblate. atelier de artă suprarealistă”, unde menționați numele și grupa de vârstă a copiilor participanți.
Vă recomandăm să vă înscrieți și pe grupul MARe de MIC, dacă sunteți interesați de atelierele noastre duminicale: https://www.facebook.com/groups/maredemic
PREZENTARE:
Oare ce reprezintă visele pentru copii, din moment ce ei înșiși par să fie cea mai îndrăzneață întrupare a visării? Ne întrebăm, pentru că de nenumărate ori, în joaca lor cu ceilalți, cei mici ne-au arătat că între vis și realitate nu sunt mari diferențe. Peripețiile copiilor par să fie asemănătoare cu cele pe care le trăim noi, în propriile vise, când ne trezim în același pat, după ce-am sărit de la înălțimi exorbitante.
Și atunci, cum putem să-i facem pe cei mici conștienți de natura viselor în raport cu natura creației, dacă nu prin artă? Atât arta cât și visele au la bază fantezia: arta poate fi o călăuză către lumea interioară viselor, iar visul către creativitate. Suprarealismul cât și unii din reprezentanții săi de seamă – Salvador Dali, Rene Magritte ș.a. – aduc o mărturie că există o relație simbiotică între vis și artă.
Astfel atelierul nostru din această duminică este dedicat lumii interioare a participanților, prin deslușirea viselor privite ca instrument de cunoaștere.
În călătoria noastră prin muzeu, vom cerceta lucrări cu tente suprarealiste, semnate de Florin Niculiu, Doru Bucur, Ion Țuculescu și Andrei Cădere – parte din colecția permanentă a MARe -, dar și pe cele ale artistei Geta Brătescu, incluse în expoziția temporară „Arta și Orașul1974-2021”.
În atelierul de la mansarda muzeului copiii vor putea realiza colaje și asamblaje cu frânturi din propriile vise, cu materiale reciclabile. Copiii vor fi încurajați să-și rememoreze un vis recent.
Haideți să visăm împreună!
Concept atelier: Elena Ghițoiu și Antonia Iordache
Trainer: Elena Ghițoiu
Cambridge School of Bucharest este partener al MARe pentru programele educaționale

Details

Date:
5 December, 2021
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.