Loading Events
 
 
  • This event has passed.

București: Workshop-uri demonstrative de bijuterie si tururi ghidate la Muzeul Național de Istorie a României || Romanian Jewelry Week 2.0

In perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, Muzeul National de Istorie a Romaniei este partener special in cadrul Romanian Jewelry Week, propunand in colaborare cu Assamblage o serie de workshop-uri demonstrative de bijuteri, sustinute de designerii Doina Bacalu si Mihaela Ciocalteu, urmate de tururi ghidate in expozitiile Tezaurul Istoric si “Fragment. Experienta Restaurarii”.
📌 Program de vizitare
30 septembrie – 3 octombrie 2021
10:00 – 18:00
📌 Evenimente speciale: 30 septembrie – 1 octombrie 2021, ora 16.00 – Workshop-uri demonstrative de bijuterie contemporana si tururi ghidate in expozitiile Tezaurul Istoric si “Fragment. Experienta Restaurarii”.
👉 Accesul se face pe baza de confirmare prealabila la adresa de email hello@romanianjewelryweek.com, in baza biletului standard de acces in muzeu disponibil aici – https://mnir.booktes.com/#2020-12-07
——————-
TEZAURUL ISTORIC
În sala Tezaurului Istoric sunt expuse peste 3000 de piese deosebite, unele unicat, realizate din metale şi pietre preţioase aparţinând unor civilizaţii care au existat, de-a lungul timpului, pe teritoriul actual al ţării noastre sau ilustrând evenimente şi activitatea unor personalităţi istorice din vremurile trecute. În cele 40 de vitrine ale expoziţiei permanente Tezaur Istoric, pot fi admirate obiecte de cult, bijuterii, obiecte religioase şi tezaure care ilustrează istoria poporului român din cele mai vechi timpuri până în epoca contemporană.
Expoziția temporară ”Fragment. Experiența restaurării”
Proiectul expozițional propune vizitatorilor o incursiune în fascinanta lume a restaurării patrimoniului, dezvăluind modul în care obiectele muzeale dobândesc noi etape în existența lor, prin activitățile profesioniste desfășurate în laboratoarele de restaurare ale Muzeul Național de Istorie a României: carte, ceramică, lemn, metal, pictură și textile. Astfel, vizitatorii vor putea descoperi istoria, altfel povestită, cu ajutorul celor peste 200 de bunuri culturale restaurate (unele etalate în premieră, altele clasate în categoria Tezaur), precum și detalii mai puțin cunoscute despre activitatea de restaurare și importanța acesteia pentru managementul colecțiilor muzeale.
În ceea ce privește artefactele din metal sunt prezentate obiecte arheologice din bronz și fier descoperite prin cercetările întreprinse în cuprinsul siturilor Tărtăria – Podu Tărtăriei vest, Histria – sector Poarta Mare / Turnul Mare, Ostrov [Durostorum] și Șibot – În Obrej, dar și diverse arme istorice (arme de foc și pumnale orientale). Acestora li se adaugă obiecte ceramice care datează din toate epocile pre- și protoistorice (neolitic, epoca bronzului, epoca fierului), cât și istorice (perioada greacă, perioada romană, perioada bizantină și cea a evului mediu).

Details

Start:
30 September, 2021
End:
3 October, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național de Istorie a României – București
Phone:
+40 21 315 82 07
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a României – București
Calea Victoriei nr. 12, sector 3
București, București 030026 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *