Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

București: ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI | 21 MARTIE 2023

21 martie, 2023

Adoptată de UNESCO în cadrul Conferinței Generale de la Paris, din 21 martie 1999, Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită an de an la Muzeul Național al Literaturii Române printr-o serie de evenimente menite să încurajeze diversitatea lingvistică, să readucă în atenția publicului tradiția recitalurilor poetice, promovând lectura, scrisul și cititul poeziei, precum și întâlnirea artei cuvântului cu muzica, teatrul, pictura, filmul și fotografia.

Marți, 21 martie 2023, de la ora 18.00, la sediul din Calea Griviței nr. 64-66, MNLR organizează o lectură publică la care vor participa poeții Nora Iuga, Eugen Suciu, Ioana Crăciunescu și Varujan Vosganian. Evenimentul va fi acompaniat muzical de Nadia Trohin (voce) & Mircea Tiberian (pian).

Tot de Ziua Internațională a Poeziei, la 21 martie 2017, după aproape trei ani de așteptare, Muzeul Național al Literaturii Române își redeschidea oficial porțile cu două noi sedii – expoziția de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8 și sediul din Calea Griviței 64-66.

Details

Date:
21 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://mnlr.ro/ziua-internationala-a-poeziei-21-martie-2023

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) – București
Calea Griviței nr. 64-66
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website