Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Buzău: Ziua Imnului Naţional

29 iulie, 2019

Data de 29 iulie a fost desemnată prin Legea nr. 99/1998 ca Ziua Imnului Naţional, fiind aleasă pentru a marca ziua de 29 iulie 1848, când ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Andrei Mureșanu, poet al Revoluţiei de la 1848, compune în luna mai a acelui an poezia „Un răsunet” pentru care va alege o melodie foarte mult cântată în toate provinciile româneşti, „Din sânul maicii mele”. Lua astfel naştere „Deşteaptă-te Române”, imnul Revoluţiei de la 1848 şi actualul imn de stat al României.

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, jud. Buzău, reprezentat legal de către dr. Daniel Costache în calitate de Manager, marchează Ziua Imnului Național într-un mod inedit, invitând publicul să audieze imnurile naționale pe care le-a avut țara noastră de-a lungul timpului: „Marș triumfal și primirea steagului și a Măriei Sale Prinţul Domnitor”, „Trăiască regele”, „Zdrobite cătușe”, „Te slăvim, Românie!”, „Trei culori”, „Deșteaptă-te române!”.

Evenimentul se va desfășura luni, 29 iulie 2019, începând cu ora 10.00, la sediul Muzeului Județean Buzău, iar intrarea este liberă.

De asemenea, accesul la vizitarea colecțiilor muzeului este gratuit.

Vă așteptăm!

Details

Date:
29 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Buzău
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Google Map
View Venue Website