Loading Events

« All Events

Buzău: expoziția ”Chihlimbar baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu” 14 mai – 17 iulie 2022

14 May - 17 July

”Chihlimbar baltic, provenit din contrabandă, indisponibilizat de DIICOT, valorificat de ANABI, expus la muzeu” este o #expoziție #inedită, organizată în parteneriat cu Ministerul Justiției din România și Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Piesele ce urmează a fi expuse, în premieră, la Muzeul Județean Buzău, fac obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pepitele de rășină fosilizată au fost introduse ilegal pe teritoriul României prin sustragerea de la controlul vamal. Acestea erau depozitate, transportate și predate în țări, precum: Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia. Doar efortul susținut și profesionalismul procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, structura centrală, și a ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au făcut ca o parte din cantitatea de peste 800 kg de #chihlimbar, sechestrată, cu o valoare estimată cuprinsă între 400.000 și 3.200.000 $, să ajungă în acest proiect expozițional inedit.
📅 Deschiderea expoziției va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, începând cu ora 20:30, și va putea fi vizitată până în data de 17 iulie 2022.
Vă așteptăm la muzeu! 🤗

Organizer

Muzeul Județean Buzău
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.