Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Buzău: expoziția „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”

3 februarie - 17 februarie

🔔Vă invităm la vernisajul expoziției „Istoria modernă și contemporană a Buzăului”, ce va avea loc vineri, 3 februarie, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului nostru.
#Expoziția de bază „Istoria modernă și contemporană a Buzăului” redă evoluția acestei comunități pe o întindere de un secol și jumătate.
Obiectele expuse tematic și cronologic ilustrează momentele semnificative ale istoriei locale cu referire la cea națională: anul revoluționar 1848; epoca unirii Principatelor Române, războiul pentru Independența României, răscoala din 1907, Primul și al Doilea Război Mondial, Buzăul în perioada interbelică, Buzăul în comunism, evenimentele din decembrie 1989. Este de asemenea reflectată activitatea unor personalități ale Buzăului: politicianul Alexandru Marghiloman, actorul Vladimir Maximilian și militarul Constantin Apostol.
Expoziția valorifică într-un spațiu foarte generos un patrimoniu bogat și variat aparținând secției Istorie a Muzeului Județean Buzău. Expunerea este completată de mijloace multimedia care augmentează experiența vizitatorului. Aplicația „Buzăul în imagini” pune la dispoziția publicului peste 1300 de fotografii din orașul Buzău, de la sfârșitul sec. al XIX-lea până în prezent. Totodată, în sală pot fi explorate și imagini din județul Buzău în perioada anilor 1960-1970 (post colectivizare), cât și filme documentare despre Alexandru Marghiloman și Revoluția din decembrie 1989 la Buzău.
Intrarea este #liberă!
Vă așteptăm la muzeu! 🤗

Detalii

Începe:
3 februarie
Se termină:
17 februarie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=208527598377433&set=a.177336241496569

Organizator

Muzeul Județean Buzău
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare