Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Buzău: Expoziția “Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români (2001-2021)”

Expoziția Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto
al militarilor români (2001-2021)
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, anunță deschiderea expoziției Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români 2001-2021, organizată în parteneriat cu Divizia 2 Infanterie „Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău.
Publicul va avea prilejul să admire o serie de fotografii inedite care ilustrează participarea contingentelor militare românești în misiuni internaționale desfășurate în Afganistan. Sunt redate, astfel, aspecte edificatoare privind experințe personale și de grup, momente de conflict, de relaxare, fotografii aeriene, de la sol, sau imagini cu autohtoni, impresionând imaginile cu cei mai inocenți dintre aceștia, copiii, victime ale războiului.
Proiectul expozițional este integrat în expoziția Armata română în Războiul cel Mare 1916-1918, realizată în colaborare cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, demersul muzeistic urmărind să creeze un arc peste timp, aducând în atenția publicului, în primul rând, contribuția umană a României la efortul de război. Sunt prezentate în oglindă diverse aspecte ale acțiunilor militare din Marele Război și ale Războiului din Afganistan, în condiții diferite de tehnică militară, ordin geopolitic, de relief și de climă.
Vernisajul expoziției Războiul din Afganistan văzut prin obiectivul foto al militarilor români 2001-2021 va avea loc luni, 29 noiembrie, începând cu ora 11:00, la sediul Muzeului Județean Buzău.
Intrarea este liberă, în ziua evenimentului, însă accesul este permis cu respectarea normelor actuale.
Vă așteptăm la muzeu!
Manager dr. Daniel Costache

Details

Start:
29 November, 2021
End:
15 January
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Buzău
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Buzău
B-dul Nicolae Bălcescu nr. 50
Buzău, Buzău 120360 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *