Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Călărași: Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului

9 December, 2017 - 31 December, 2017

La inițiativa Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița la care au aderat Muzeul Municipal Călărași și Muzeul Județean Ialomița a fost realizată expoziția „Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia”.
Expoziția cuprinde imagini din perioada interbelică din cele trei orașe în care își au sediul cele trei muzee. De departe vedeta acestei colaborări este o mică parte din colecția Costică Acsinte care aparține Muzeului din Slobozia. Muzeul Civilizației Gumelnița și Muzeul Municipal Călărași sunt prezente cu reproduceri după cărți poștale care au circulat în acea perioadă dar și cu reproduceri ale unor fotografii din colecții particulare.
Prima expunere a avut loc la Muzeul Regional de Istorie din Ruse, republica Bulgaria unde s-a bucurat de succes având în vedere că a fost solicitată și apoi expusă în altă localitate bulgară – Razgrad, la biblioteca orășenească. Odată încheiat periplul bulgăresc expoziția a fost deschisă la Slobozia la sediul Muzeului Județean după care a fot expusă pe simezele destinate expozițiilor temporare de la Biblioteca Națională a României.

Details

Start:
9 December, 2017
End:
31 December, 2017
Event Category:

Organizers

Muzeul Municipal Călărași
Muzeul Civilizației Gumelnița
Muzeul Județean Ialomița – Slobozia

Venue

Muzeul Municipal Călărași
1 Decembrie 1918, 3-5
Călărași, Călărași 910040 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.