Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Călăraşi: expoziţia Monedele Regilor Sciţi, vineri, 25 martie 2016, ora 12.00

1 iunie @ 11:43 EEST

Muzeul Dunării de Jos, Muzeul Numismatic Ruse şi Bobocov Bros. Foundation, vă invită vineri, 25 martie 2016, ora 12.00 la deschiderea expoziţiei

Monedele Regilor Sciţi

(The Coins of the Scythian Kings)

Evenimentul va avea loc în Sala Tezaur a Muzeului Dunării de Jos (Demisolul Consiliului Judeţean Călăraşi), unde expoziţia va putea fi vizitată până în luna mai 2016.


E xpoziția prezintă cea mai importantă colecție de monede scitice din lume, proprietate a Muzeului Numismatic Ruse, oferind o imagine de ansamblu reprezentativă asupra tuturor tipurilor de monede bătute de regii sciţi din Dobrogea.

Muzeul Numismatic din Ruse găzduiește în prezent cea mai completă colecție de monede din vremea regilor sciți din întreaga lume. Colectia cuprinde aproximativ 600 de monede și aparţine fraților Bobokov, fondatorii muzeului.

Expoziţia cuprinde 14 postere mari ce prezintă unele dintre cele mai interesante monede din această colecție. Pentru prima dată sunt prezentate istoria și monedele regilor sciţi din Dobrogea, totul bazându-se exclusiv pe cele mai recente cercetări științifice şi descoperiri arheologice.

Manager,

Dr. Marian NEAGU

Responsabil Relaţii Publice,

Muzeograf Andreea PARNIC

Detalii

Dată:
1 iunie, 2023
Oră:
11:43 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: