Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Călăraşi: imagini de la vernisajul Secţiei Tezaur Şi Arheologie a Muzeului “Dunării de Jos” Călăraşi

9 iunie, 2012

Secţia TEZAUR ŞI ARHEOLOGIE a Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, în noua locaţie din str. 1 Decembrie 1918 (la demisolul Consiliului Judeţean Călăraşi), a fost vernisată în data de 9 iunie 2012.

Tezaur-Arheologie-Muzeul-Dunarii-de-Jos-Calarasi-01Tezaur-Arheologie-Muzeul-Dunarii-de-Jos-Calarasi-02Tezaur-Arheologie-Muzeul-Dunarii-de-Jos-Calarasi-03Tezaur-Arheologie-Muzeul-Dunarii-de-Jos-Calarasi-04Tezaur-Arheologie-Muzeul-Dunarii-de-Jos-Calarasi-05

Evenimentul reprezintă încununarea unui efort susţinut de peste doi ani din partea Consiliului Judeţean şi a specialiştilor muzeului. Clădirea a fost proiectată şi dotată cu aparatură modernă de ultimă generaţie, ce asigură o securitate în conformitate cu legislaţia în vigoare. Acest fapt a făcut posibilă expunerea în premieră a unor piese excepţionale ce fac parte din Tezaurul muzeului , patrimoniu care ilustrează evoluţia comunităţilor dunărene din preistorie până la sfârşitul antichităţii.

Sunt expuse publicului larg o serie de piese arheologice din neolitic (vase şi cupe din cultura Boian, figurine aparţinând culturilor Gumelniţa şi Hamangia) şi piese numismatice descoperite pe teritoriul judeţului Călăraşi precum: tezaurul de tetradrahme thasiene de la Boşneagu, tezaurul de denari romani republicani de la Jegălia şi tezaurul de la Bora alcătuit din monede de aur şi argint din secolul XVI.

Dr. Dutu Aurelia, aurelia@cimec.ro

Detalii

Dată:
9 iunie, 2012
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , , , ,

Organizator

Muzeul Dunării de Jos
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Dunării de Jos – Călărași
Str. Progresului nr. 4
Călărași, Călărași 910079 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare