Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cacica: manifestări culturale, înmănunchiate sub genericul „Serile cristalului de Bucovina, sâmbătă, 27 aug. 2011

27 august, 2011

Cu ocazia împlinirii a 220 de ani de la începerea exploatării industriale a sării la Cacica, Salina Cacica, împreună cu Societatea Culturală „Stefan cel Mare” din Suceava, organizează, sâmbătă, 27 aug. 2011, cu începere de la orele 14 00 , o serie de manifestări culturale, înmănunchiate sub genericul „Serile cristalului de Bucovina,” care vor să reînvie vechea tradiţie a acestora de aici, din perioda interbelică.

În plan muzeografic, se va vernisa primul muzeu subteran de istorie si arheologie din România, „Muzeul sării din Bucovina” (autor PFA., arhg. expert, dr. Mugur Andronic), care prezintă pe scara timpului, încă din preistorie, şi până la zi, istoria folosirii sării în întregul spaţiu al Bucovinei de altădată.

De asemenea, va avea loc un concert de muzică clasică a cvartetului „Lira” din Suceava, prezentarea cărţilor cu referire la sare „Cristale de Bucovina” (medic dr. Ioan Eţcu) şi „Cacica – un sat din Bucovina” (dr. Mugur Andronic) şi a expoziţiei subterane de caricatură Mihai Pânzaru-PIM şi Mugur Andronic-Mando.

Andronic Mugur

<andronicmugur@yahoo.com>

Details

Date:
27 august, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Venue

Salina Cacica
Cacica Suceava Romania + Google Map
View Venue Website