Loading Events
 
 

Muzeul Dunării de Jos din Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită sâmbătă, 6 noiembrie, ora 12 la vernisajul on line al expoziției

SALONUL ANUAL DE ARTĂ
-ediția 2021-

Expoziția este organizată la sediul din strada Progresului, nr. 4, iar vernisajul va putea fi urmărit pe contul de facebook al muzeului.

”O simeză încărcată de o cromatică vie, așezată întotdeauna în tehnici variate, simboluri recurente ori impresii transpuse în compoziții care să exprime apartenența la o anumită școală sau direcție artistică, regăsim în cadrul „Salonului anual de artă 2021”, care se desfășoară la Muzeul Dunării de Jos din Călărași, instituție receptivă la tendințele contemporane, manifestate în zona vizualului. După „Saloanele Bărăganului‟, expoziție impresionantă prin calitatea lucrărilor și prin numărul participanților, suntem acum în fața altui eveniment anual, desfășurat pe mai multe registre conceptuale, care rămân angrenate într-un parcurs experimental al discursului modernist, ceea ce face ca expoziția și arta să fie mai aproape de privitor și de sentimentele acestuia. Diversitatea vocabularului expresiv de forme și idei transpuse cu un potențial de exprimare interesant și provocator în ceea ce privește imaginația și interpretarea realității, fac o trimitere directă spre spații culturale, spre modele aparținând unei lumi reale sau trecute prin filtrul unor stilizări plastice, care mai de care mai spiritualizate”.

Critic de artă,
Ana Amelia Dincă

Details

Start:
6 November
End:
30 November
Event Category:

Organizer

Muzeul Dunării de Jos
View Organizer Website

Venue

Muzeul Dunării de Jos – Călărași
Str. Progresului nr. 4
Călărași, Călărași 910079 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *