Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Campanie de colectare obiecte în vederea realizării expoziției dedicată lui György Bernády

12 decembrie, 2022 - 31 ianuarie, 2023

🇷🇴 Muzeul Județean Mureș pregătește o nouă expoziție de anvergură dedicată lui György Bernády, în Palatul Culturii, care va fi deschisă în 2023 și care va comemora activitatea și personalitatea marcantă a edilului de odinioară.

Expoziția își propune să readucă în atenție aspectele știute sau mai puțin știute atât ale omului, cât și ale personajului public, reprezentat prin György Bernády – politicianul de calibru național, patronul artelor, francmasonul, călătorul american, soțul şi tatăl, prin intermediul relațiilor construite de-a lungul deceniilor.
Pregătirea expoziției va viza atât rezultatele celor mai noi cercetări științifice, cât implicarea activă a publicului, pentru care se realizează în definitiv această expoziție. În acest sens, facem un apel public către târgumureșeni și către toți cei interesați de personalitatea marcantă a lui Bernády György, care posedă sau au cunoștințe legate de fotografii, documente vechi sau au obiecte personale din epoca edilului și sunt disponibile spre a fi împrumute specialiștilor muzeului pentru a fi expuse ulterior.

👉 Colectarea informațiilor, obiectelor și documentelor vechi se va face până la 31 ianuarie 2023. Detalii și informații despre campanie: pr@muzeulmures.ro sau 0749.912.992.

❗️ Să construim împreună o expoziție şi astfel, să (re)descoperim împreună perioada lui Bernády!

🇭🇺 A Maros Megyei Múzeum nagyszabású Bernády György kiállítást készít elő 2023 folyamán a Kultúrpalotában, mely által méltó emléket szeretne állítani a polgármester korszakos tevékenységének.

Az új kiállítás a közéleti szereplőt és az embert helyezi fókuszpontba, korszakokon átívelő kapcsolati hálóin keresztül mutatva be az országos és a helyi politikust, a műpártolót, a szabadkőművest, az amerikai utazót, a férjet és az apát.
A kiállítás előkészítése során nemcsak az új tudományos kutatásokra kívánunk támaszkodni, be szeretnénk vonni a folyamatba a Múzeum látogatóit is, ugyanis értük, nekik készül ez a kiállítás is. Ezért fel szeretnénk kérni a marosvásárhelyieket, az érdeklődőket és támogatóinkat, hogy amennyiben Bernády György személyéhez vagy korához köthető fényképfelvétel, irat, rajz, tárgy van a tulajdonukban, és hajlandóak azt megmutatni a múzeum munkatársainak valamint nagyközönségnek, ne habozzanak felkeresni intézményünket!

👉 Gyűjtőkampányunk 2023. január 31-ig tart. Részleteket a pr@muzeulmures.ro emailcímen vagy a 0749.912.992 telefonszámon tudhatnak meg.

❗️ Építsük együtt a kiállítást, ismerjük meg közösen Bernády korát!

Detalii

Începe:
12 decembrie, 2022
Se termină:
31 ianuarie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=591313132994211&set=a.502970275161831

Organizator

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Hartă Google