Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Câmpulung Moldovenesc: OAMENII SATELOR – expoziție foto de Patricia Marina Toma, 28 ianuarie – 5 martie 2023, Muzeul Arta Lemnului

28 ianuarie - 5 martie

OAMENII SATELOR – expoziție foto de Patricia Marina Toma 28 ianuarie – 5 martie 2023 – Mansarda MAL
Vernisaj: 28 ianuarie, ora 17

Prima expoziție temporară din 2023 vă dă întâlnire cu oamenii satelor României, observați prin aparatul fotografei Patricia Marina Toma.
🔎 Studentă la Producție de film documentar în programul de master al Facultatății de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Patricia Marina Toma este documentarist, fotograf și operator cultural independent. S-a născut și locuiește în satul Marin din Sălaj.
🔉 „Proiectul Oamenii satelor a început în urmă cu 7 ani ca primul meu proiect de valorificare a unei mici părți din fotografiile realizate în tot acest timp și s-a dezvoltat de la un proiect local, la documentarea fotografică a vieții generațiilor vârstnice care mai locuiesc în satele din nordul și nord-vestul Transilvaniei și în Bucovina.
Îmi continui explorările în lumea rurală până în prezent, orientându-mă înspre oameni, așezări, interioare și cadre țărănești și din alte zone ale României. În fotografiile expuse veți putea observa o înclinație înspre chipuri, expresii și detalii puse în context de situații și elemente ale universului țărănesc pentru întregirea unui peisaj de ansamblu.
Pentru completarea expoziției de fotografie propun vizionarea unui material video care cuprinde povești de viață ale unora dintre oamenii întâlniți în ultimii ani în teren, alături de obiecte personale rămase în urma celor care nu mai sunt, cu scopul de a crea un fragment din universul bătrâneții. Temele recurente în discuțiile pe care le vom asculta, cât și în fotografiile expuse, sunt boala, bătrânețea, singurătatea, spiritualitatea, alături de fragmente impresionant de detaliate ale amintirilor din perioada tinereții – familie și căsătorie, relații sociale, muncă (agricolă în special) și situație politică.”

Organizator

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
Calea Transilvaniei 10,
Câmpulung Moldovenesc, Suceava Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare