Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Câmpulung Moldovenesc: Plastic! O poveste fără sfârșit la Muzeul Arta Lemnului

20 August, 2021 - 31 October, 2021

Versatil și ușor de produs, ultrarezistent și nemuritor, plasticul e astăzi regăsit peste tot. De pe fundul mărilor și oceanelor până pe vârful Everest, în aerul pe care-l respirăm, în ploaie și în corpurile mamiferelor – deci inclusiv al nostru, al oamenilor. Un studiu realizat de Universitatea din Newcastle în 2019 estima că ingerăm involuntar 250 de grame de microplastice de-a lungul unui an.
Specificul colecției Muzeului Arta Lemnului îl pune într-o poziție unică de a deveni în viitor un loc al dialogului și un vector de acțiune în problematica protecției mediului înconjurător și a biodiversității. Ne propunem astfel să jucăm un rol mai dinamic, să cercetăm și să discutăm, pentru că lemnul – element natural din centrul colecției ce ne-a însoțit viața de-a lungul istoriei, este substituit în ultimele decenii de omniprezentul plastic.
Inspirați de campania globală „Plastic Free July”, care-și propune ridi- carea nivelului de conștientizare legat de consumul de plastic de unică folosință dar și de poziționarea unică a MAL, ca muzeu dedicat lemnului și legăturii cu omului cu natura, ne-am hotărât să aflăm răs- punsul la o întrebare simplă: „cât plastic «consumă» o familie într-o lună?”.
A răspuns apelului nostru familia Alexoae, mai exact juniorul Maxi alături de părinții Mona și Cezar, care de-a lungul lunii iulie au colectat fiecare bucățică de plastic care le trecea pragul. Rezultatul este expus aici, sub lumina reflectoarelor. Concret, transparent, tangibil. Întrebarea care apare nu este dacă e mult sau puțin, ci dacă avem alternativă.
Vă invităm să descoperim împreună!

Details

Start:
20 August, 2021
End:
31 October, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
View Organizer Website

Venue

Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc
DN17
Câmpulung Moldovenesc, Suceava 725100 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.