Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Câmpulung: Muzeul Municipal vă invită la „Bătălia de la Mioveni”

29 iunie

Muzeul Municipal Câmpulung vă invită la „Bătălia de la Mioveni”

Muzeul Municipal Câmpulung, în calitate de co-organizator al evenimentului, invită argeşenii la o serie de manifestări menite să comemoreze Centenarul Marii Uniri, ce se vor desfăşura pe perioada Zilelor Oraşului Mioveni.
Vineri, 29 iunie a.c.:
– ora 19.15, pe traseul de la Școala Veche – Primărie – Centrul Civic, se va desfășura Parada Militară a participanților la reconstituirea Bătăliei Istorice din Primul Război Mondial, dintre armata română și cea austro-ungară, ca mijloc de cunoaştere a tradiţiilor militare şi a istoriei românilor în general;
– ora 19.45 – pe platoul din Centrul Civic – ceremonia de prezentare a onorului.
Sâmbătă, 30 iunie a.c.:
– la orele dimineţii, la Baza Sportivă Bemo pentru o vizită în tabăra militară, interacțiune cu participanții la Bătălie;
– ora 18.00 – va avea loc reconstituirea Bătăliei Istorice din Primul Război Mondial, dintre România și Austro-Ungaria. Exercițiul tactic, cu arme de colecţie, muniţie de manevră şi efecte pirotehnice, va avea loc pe albia Râului Târgului, unde, după un scenariu de luptă vor avea loc manevrele de atac, contraatac și atac final.
În premieră, vor participa, pentru prima dată în judeţul Argeş, camarazi de la Asociaţia Culturală „Traditsia” din Bulgaria, care-şi vor întâlni camarazii de la Asociaţia „6 Dorobanți”, Asociația „Tradiții Ostășești” şi camarazii din cadrul Detaşamentului „Mateiaş” al Muzeului Municipal Câmpulung.
Evenimentul este organizat de Primăria Oraşului Mioveni în colaborare cu Centrul de Cultură Mioveni şi Muzeul Municipal Câmpulung.

Leave A Comment