Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Câmpulung: Pe drumul dintre țări – Câmpulungul în hărți

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2022

🧭 Expoziția temporară: Pe drumul dintre țări – Câmpulungul în hărți
✔️ În luna Septembrie 2022 #Muzeul Municipal Câmpulung, în colaborare cu #Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) din Bucureşti, deschide în holul principal al Secției de Istorie, Artă Plastică și Științele Naturii o #expoziție temporară cu o tematică aparte.
Publicul vizitator va avea ocazia de a păși pe calea unei excelente aventuri plină de enigme și mistere dezvăluite treptat de hărțile vechi și rare expuse în muzeul câmpulungean în cadrul expoziției: Pe drumul dintre țări – Câmpulungul în hărți.
Organizatorii prezintă o selecție de opere cartografice din secolul al XVI-lea până în secolul XX, care vorbesc despre Câmpulung și istoria sa.
De la fragmente din Cosmografia lui Sebastian Münster până la hărți ale #Automobil Clubului Român, Câmpulungul își afirmă importanța în sistemul de comunicații dintre Transilvania și Țara Românească.
📌 De asemenea expoziția cuprinde și o secțiune educativă, menită să vină în întâmpinarea publicului tânăr, mai puțin familiarizat cu domeniul istoriei cartografiei și să încurajeze o explorare interactivă.
#Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puţinele instituţii culturale cu acest specific din lume.
#MNHCV îşi propune ca, prin grija pentru patrimoniu şi interpretarea lui, prin activităţi destinate specialiştilor şi comunităţii, să devină o instituţie relevantă pentru public şi pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educaţia pe tot parcursul vieţii, dialogul şi angajarea creativă.
Muzeul Național al #Hărților și #Cărții Vechi s-a deschis pentru public în anul 2003. Patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor, cât și hărți ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș.
Vă așteptăm cu mult drag să mergeți pe urmele trecutului!

Detalii

Începe:
1 septembrie, 2022
Se termină:
30 septembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/Muzeul.Campulung/photos/a.1048042358600135/8052544914816476/

Organizatori

Muzeul Municipal din Câmpulung
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București

Loc de desfășurare

Muzeul Municipal din Câmpulung
Str. Negru Vodă nr. 119
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare