Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Caransebeș: Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Consiliul Județean Caraș – Severin, organizează prima ediție a Simpozionului Internațional de Etnografie.

5 septembrie, 2019 - 6 septembrie, 2019

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Consiliul Județean Caraș – Severin, organizează prima ediție a Simpozionului Internațional de Etnografie.
Prin desfășurarea anuală a simpozionului dorim să creăm o tradiție prin care să evidențiem rolul avut de satul românesc tradițional în păstrarea identității naționale.
În deschiderea simpozionului va fi vernisată expoziția temporală ,, Obiceiuri bănățene în opera profesorului Sever Boșcaiu”, în colaborare cu Arhivele Naționale Serviciul Județului Caraș – Severin.
În cadrul Serviciului Județean Caraș – Severin a Arhivelor Naționale se păstrează fonduri familiale, documente create de familiile Dragalina, Velovan, Boșcaiu, care reconstituie pagini din istoria Banatului din secolulul al – XIX – lea .
Documentele create de familia Boșcaiu, originală din zona Aradului, localitatea Rădești, conform actului de donație, au fost depuse la Serviciul Județean al Arhivelor Naționale, de către profesorul Tiberiu Boșcaiu, fiul lui Sever Boșcaiu.
Datorită activității didactice și pedagogice desfășurate de către Sever Boșcaiu( 1894- 1983) intră în contact cu orașele Caransebeș și Oțelu Roșu, activând ca profesor de limba franceză la Școala Normală din Caransebeș, manifestând preocupări în domeniul literar, fiind autorul mai mult traduceri, studii, articole, manuscrise, precum: Amintiri despre Constantin Popasu, Credințe și obiceiuri, De la leagăn până la moarte, Antologie de credințe și obiceiuri, Animale, păstori și plante, Antologie de credințe și obiceiuri.
Evenimentul va avea loc în 5-6 septembrie 2019, începând cu ora 14.00 la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, Piața General Ioan Dragalina nr. 2.
Momentele artistice vor fi susținute de ansamblul ,,Semenicul și orchestra Virtuozii Semenicului”.

Detalii

Începe:
5 septembrie, 2019
Se termină:
6 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș

Loc de desfășurare

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță – Caransebeș
Piața Gen. Ioan Dragalina nr. 2
Caransebeș, Caraș-Severin 325400 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare