Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Caransebeș: lansare de carte, miercuri, 11 mai 2022, prof. univ. dr. Gheorghe Lazarovici

11 May

Eveniment de mare valoare culturală la Muzeul din Caransebeș.
Miercuri, 11 mai de la ora 14.00 va avea loc o dublă lansare de carte, avându-l ca autor pe prof. univ. dr. Gheorghe Lazarovici, un specialist desăvârșit al preistoriei.
În colaborare cu Casa de Cultură „George Suru”, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță oferă publicului larg prilejul de a se întâlni cu cercetători și specialiști în arheologie din Transilvania și Banat, dar și ocazia de a admira piesele descoperite în situl de la Balta Sărată, unde cercetarea a fost condusă de către prof. univ. dr. Gheorghe Lazarovici, alături de arheologi de la muzeul Caransebeș.
BALTA SĂRATĂ:
Importanţa şi legăturile cu alte aşezări vinciene din zonă: aşezarea este cel mai important şi extins sit neolitic de pe Valea Râului Timiş. Împreună cu cea de la Zorlenţu Mare au jucat un rol deosebit la neolitizarea zonei, staţiunile neoliticului timpuriu din zonă au fost de importanţă restrânsă, fiind de cele mai multe ori locuiri sezoniere.
Expoziția cuprinde, pe lângă piesele neolitice și piese din epoca Bronzului (Grupul Cultural Balta Sărată), din Eneolitic și epoca Fierului, descoperite de către prof. univ. dr. Gh. Lazarovici în situl de la Balta Sărată.

Organizer

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș

Venue

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță – Caransebeș
Piața Gen. Ioan Dragalina nr. 2
Caransebeș, Caraș-Severin 325400 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.