Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Caransebeş: SIMPOZIONUL NAŢIONAL DE ETNOGRAFIE Interferenţe etnoculturale între Banat, Oltenia şi Muntenia

15 iunie @ 19:15 EET

AFIS SIMPOZION IMAGINE

SIMPOZIONUL NAŢIONAL DE ETNOGRAFIE

Interferenţe etnoculturale între Banat, Oltenia şi Muntenia

 

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin organizează Simpozionul Naţional de Etnografie cu tema Interferenţe etnoculturale între Banat, Oltenia şi Muntenia.

Evenimentul va avea loc vineri, 10 octombrie 2014, începând cu ora 09.00, în Aula Musei Caransebesiensis de la etaj a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

În cadrul manifestării vor participa o serie de specialişti din muzee (Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Reşiţa, Caransebeş), care vor aduce în discuţie, prin comunicările ce vor fi susţinute, problematica acestui domeniu.

Scopul acestei întruniri este promovarea tradițiilor și obiceiurilor practicate de bunicii și străbunicii noștrii precum şi identificarea similitudinilor etnoculturale dintre Banat, Oltenia şi Muntenia.

AFIS TARG IMAGINE

Târgurile de toamnă ale muzeului

Ediţia a IV – a a

Târgului Mare de Sf. Paraschiva

 

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş alături de Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi Camera Agricolă Caraş -Severin organizează ediţia a IV-a a T ârgului Mare de Sf. Paraschiva, în perioada 10 – 11 octombrie 2014, între orele 10.00 – 18.00, în curtea interioară a muzeului caransebeșan.

Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 10 octombrie 2014, începând cu ora 10.00, printr-un Cuvânt de salut din partea organizatorilor, urmând ca la ora 12.00, pe scena din curtea interioară a muzeului din Caransebeş să urce ansamblul Semenicul din Reşiţa, având-o ca solistă pe celebra Ramona Viţa, care va încânta publicul cu un repertoriu bănăţean de cântece autentice.

În cadrul manifestării vor participa producători din zona Banatului. Vizitatorii vor putea să petreacă câteva momente de relaxare, savurând și achiziționând produse culinare din Banat din carne şi lapte și produse de patiserie după rețete tradiționale, precum și obiecte de artizanat unicat.

La ediția din această toamnă nu vor lipsi renumiții mici de Deva și răchia de Banat.

Intrarea este liberă!.

 

Consultant P.R.,

Cristina Moisă

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş

Piaţa Gen. Ioan Dragalina, nr. 2

Tel.: 0255 512 193

E-mail: mjergcaransebes@yahoo.com

Details

Date:
15 iunie, 2024
Time:
19:15 EET
Event Category:
Event Tags: