Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia invită publicul, sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 15:30, la Parterul Palatului Brâncovenesc la deschiderea expoziției EUCLIDIAN BORDERLINES, artist Vásárhelyi Antal, curator Ana Negoiță.

2 April - 2 May

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia invită publicul, sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 15:30, la Parterul Palatului Brâncovenesc la deschiderea expoziției EUCLIDIAN BORDERLINES, artist Vásárhelyi Antal, curator Ana Negoiță.
Spațiile geometrizate ale lui Vásárhelyi Antal expun o lume compusă, asamblată din module complexe, structuri vizuale hiperordonate care generează un univers imposibil, matematic sesizabil, construibil, dar imposibil de reperat în sit.
Compozițiile sale, prin hiperorganizare, prin claritate, prin simetrie, pentru o mare parte dintre acestea, trimit privitorul la tipologii vizuale renascentiste. Acest lucru este augmentat de prezență subtilă a unui tip de normare nobilă a volumelor, conform unei geometrii descrisă de o ecuație sacră.
Monocromia, sau cromatica minimală de griuri colorate tonale, hiperdetalierea riguroasă a structurilor interstițiale, a punctelor de joncțiune, existența unui tip de precizie matematică utilizat în alcătuirea acestor structuri hibrid: geometrico-mentale, definesc o atmosferă similară cu o im-posibilă ilustrație a unui manual necunoscut de arhitectură sacră. Unele construcții vizuale par monumentale, ca și cum punerea lor în situ nu ar fi posibilă decât dacă acestea ar fi implementate la dimensiuni hiperbolice. Altele, dimpotrivă, par a descrie spații interstițiale, privite microcelular. Parcurgând traseul unei astfel de expuneri nu ar fi deloc neuzual să nu te gândești la structurile geometrice ale lui Samson Flexor și al său Atelier-Abstração, sau la dinamica și ritmul geometriilor lui Damien Gilley.
Lucrările impun privitorului un tip de angajament vizual bazat pe descifrarea detaliului, facilitând demararea unui proces de căutare a algoritmului de bază care generează această hipercomplexitate euclidiană a spațiilor din pictura lui Vásárhelyi Antal.
Ana Negoiță | curator
Expoziția va fi deschisă până pe data de 2 mai 2022.

Details

Start:
2 April
End:
2 May
Event Category:
https://www.facebook.com/events/1467079803748954/?ref=newsfeed

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.