Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”-Mogoșoaia invită publicul, sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 16:00, la Galeria Cuhnia la deschiderea expoziției de pictură MEDITAȚII ESTETICE ÎN LUMINA ÎNVIERII

2 April - 2 May

Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”-Mogoșoaia invită publicul, sâmbătă, 2 aprilie 2022, de la ora 16:00, la Galeria Cuhnia la deschiderea expoziției de pictură MEDITAȚII ESTETICE ÎN LUMINA ÎNVIERII, organizată în colaborare cu Universitatea din București, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, Departamentul de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră și Cenaclul Sfântul Simeon Noul Teolog.
Prezintă: Pr. Prof. Univ. Dr. Nicusor Beldiman
Expoziția va fi însoțită de prelegerea intitulată: „Persoana umană, lumină și taină în teologia Sfântului Simeon Noul Teolog”, susținută de Pr. Conf. Univ. Dr. Gheorghe Holbea.
Genericul sub care se desfășoară această manifestare culturală este – Meditații estetice în Lumina Învierii, a tot ceea ce înseamnă căutarea unor reprezentări expresive, ce fac aluzie la vechile reprezentari iconografice bizantine, îndemnând astfel privitorul la o dezbatere interioară.
Subiectul prezentei expoziții poate fi interpretat ca un segment de instruire a studenților teologi, care prin trudă și răbdare, scot la iveală formele unei lumi spirituale precum și lumina icoanelor bizantine. Alături de exerciții și studii, expozanții studenți pun în evidență virtuțile materialelor de lucru, alternând elementele plastice cu cele decorative.
Toată această meditație împlinește un ambient spiritual, o reflexie contemplativă asupra sărbătorilor Sfintelor Paști.
Lucrările au fost realizate de către studenții anului I licență, Specializarea Artă Sacră, Departamentul de Teologie Sistematică, Practică și Artă Sacră, al din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.
Coordonator și curator al expoziției: Prof. Univ Dr. Dumitru Sorica

Details

Start:
2 April
End:
2 May
Event Category:

Organizer

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia
Str. Valea Parcului nr. 1
Mogoșoaia, Mogoșoaia 077135 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.