Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

China: Itinerarea expoziției „Comorile României” la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu

9 iunie @ 01:50 EEST

Comorile Romaniei_MNIR (3)

Itinerarea expoziției „Comorile României” la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu

Perioada de prezentare a expoziției „Comorile României” la Muzeul Național al Chinei din Beijing a ajuns la final. Între 28 ianuarie și 8 mai 2016 expoziția a fost admirată de 110.000 de vizitatori.
În cadrul amplului proiect expozițional, coordonat de Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Artă al României și organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din țară, sunt prezentate 445 de piese excepționale de patrimoniu. Creații ale marilor civilizații neolitice, din epoca bronzului și fierului, geto-dacice și romane, precum și ale culturii medievale și pre-moderne românești, multe dintre ele unice în lume, obiectele expuse constituie adevărate comori universale.

După Beijing, expoziția urmează să fie deschisă în orașul Chengdu, la Muzeul Provinciei Sichuan, în perioada 5 iunie – 5 august 2016.

Prezentarea expoziției „Comorile României” în Republica Populară Chineză constituie un proiect major în cadrul Programului de cooperare culturală dintre guvernele celor două țări pe anii 2013-2016, semnat la București, în noiembrie 2012.
În același timp, colectivul de specialiști al Muzeului Național de Istorie a României pregătește în țară expoziția în oglindă „România. Civilizații suprapuse” ce va reuni artefacte arheologice și istorice de primă importanță din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și ale altor muzee românești.
Adevărate capodopere aparținând patrimoniul național, aceste obiecte stau mărturie cu privire la numeroasele civilizații care s-au succedat de-a lungul timpului în cuprinsul spațiului actual al României, loc de convergență culturală. Expoziția va fi însoțită de un catalog bilingv (în limbile română și engleză), bogat ilustrat.

Secţia Relaţii Publice [Public Relations Department]

MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [THE NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

E-mail: pr.mnir@gmail.com, https://www.facebook.com/MNIRpage, http://twitter.com/MNIR_

Detalii

Dată:
9 iunie, 2023
Oră:
01:50 - 01:51 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
,