Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj: Craiova prezentă la Noaptea Muzeelor din Cluj

14 May, 2011

Închis pentru ample lucrări de consolidare şi restaurare, Muzeul de Artă Craiova va organiza Noaptea Muzeelor de anul acesta în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Asociaţia „Focus” Oltenia, Fotoclubul „Mircea Faria” şi Reţeaua Naţională a Muzeelor din România. Gazda evenimentului este Muzeul de Artă Cluj-Napoca, care va fi deschis în mod excepţional, sâmbătă 14 mai 2011 între orele 20- 24.

Expoziţia propusă publicului Nopţii… de la Cluj se numeşte Henri Cartier-Bresson în Oltenia fotografii de Victor Boldâr. Henri Cartier-Bresson în Oltenia este o reformulare a proiectului 7.05.75 iniţiat de către Muzeul de Artă Craiova, Asociaţia „Focus” Oltenia şi Fotoclubul „Mircea Faria” şi prezentat în premieră, în luna mai a anului trecut, la Craiova. Atunci, la 35 de ani de la realizare, fotografiile au fost prezentate pentru prima oară, constituind o reală surpriză atât pentru public cât şi pentru „cunoscători”. Acum, va fi prezentată o selecţie de 50 de fotografii care îl au în prim plan pe celebrul fotograf francez şi pe Martine Franck, în timpul vizitei acestora în 1975, la Craiova şi la mănăstirile din zona Vâlcea. Imaginile reprezintă, la nivel subtil, şi un „documentar” emoţional al acelor ani, captând un „peisaj” ce nu are doar statul de fundal, ci poate evolua surprinzător ca personaj principal.

Victor Boldâr (n.1935) este membru de onoare al AAFR şi a făcut parte din grupul de artişti fotografi care i-au însoţit pe oaspeţii francezi în călătoria lor în Oltenia. El este printre puţinii care deţin, în acest moment imagini, cu celebrul fotograf francez care, după cum se ştie, rar accepta să fie fotografiat.

 

Concurs „Fotografiază o celebritate!”

Cu acest prilej, în colaborare cu Compania Art Act, a fost lansat un concurs naţional de fotografie digitală cu tema „Fotografiză o celebritate!”. Concursul este deschis fotografilor amatori, indiferent de vârstă. Fotografiile se pot transmite la o rezoluţie cuprinsă între 3 şi 5 megapixeli împreună cu datele personale (nume, prenume, data naşterii) până la data de 11 mai 2011 la adresa de mail: concurs.macn@yahoo.com. Un juriu va selecta cele mai bune 12 fotografii trimise. Ele vor fi imprimate pe suport de hârtie şi expuse la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 14 mai – 12 iunie a.c. Autorului celei mai bune fotografii îi va fi acordat marele premiu: un aparat foto digital.

Deschiderea oficială a expoziţiei Henri Cartier-Bresson în Oltenia fotografii de Victor Boldâr precum şi acordarea premiului pentru fotografie se vor face sâmbătă 14 mai, ora 20, iar expoziţia poate fi văzută până în data de 12 iunie a.c. Intrarea este liberă.

Festivalul Noaptea Muzeelor se desfăşoară simultan în peste 3000 de muzee din Europa şi se bucură în fiecare an de un interes deosebit din partea publicului şi a mass-media.

Pentru mai multe informaţii:

Muzeul de Artă Craiova

Mihaela Velea

e-mail: mihaelavelea2004@yahoo.com

Details

Date:
14 May, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.