Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Asociația De-a Arhitectura vă invită la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la expoziţia de final de an a claselor De-a arhitectura din judeţul Cluj

5 iunie, 2019 - 14 iunie, 2019

Asociaţia De-a Arhitectura vă invită pe 5 iunie 2019 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Palatul Reduta, din Cluj-Napoca, la expoziţia de final de an a claselor De-a arhitectura din judeţul Cluj care au urmat unul dintre programele asociaţiei în anul şcolar 2018-2019.

Expoziţia sărbătoreşte rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada unui an şcolar (sau chiar a doi), alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător, şi prezintă creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.

Orașele construite la scara unui omuleț LEGO au rezultat prin parcurgerea cursului „De-a arhitectura în orașul meu” adresat claselor a III-a și a IV-a. „De-a arhitectura în oraşul meu” este un program care pune la lucru creativitatea elevilor, îi face mai atenți la ce se întâmplă în orașul sau satul lor și îi ajută să descopere lumea fascinantă a arhitecturii cu ajutorul unei echipe ce îi ghidează, formată din cadru didactic și arhitect îndrumător voluntar. Programul se desfășoară la nivel național și este gratuit.

Lumile fantastice descoperite de cei mici în călătoria lor de un an sau doi alături de cele două personaje (Grifonel şi Seminţica) în jurul cărora se conturează cursul „De-a arhitectura mini” adresat claselor pregătitoare, I şi II sunt reprezentate prin desene şi machete. Scopul acestui curs este acela de a le încuraja copiilor puterea și plăcerea de a imagina, mai cu seamă a acelor copii care abia au păşit pe poarta şcolii. Programul se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi este gratuit.

Rezultatele palpabile ale parcurgerii programului „De-a arhitectura în şcoala mea”, materializate prin propuneri de proiect pentru schimbarea în bine a locului în care îşi petrec mult timp studiind, şcoala, vor fi prezentate de elevii mai mari după un proces de investigare a şcolii lor şi de identificare a aspectelor legate de clădire pe care au dorit să le îmbunătăţească.

Expoziţia din Cluj-Napoca va putea fi vizitată gratuit la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Palatul Reduta (sediul central), Sala Mare, str. Memorandumului, nr. 21, pe 5 iunie 2019 între orele 13:00 şi 16:00.

Mulţumim CCC (Centrul Cultural Clujean), Filialei Teritorale Transilvania a Ordinului Arhitecţilor din România şi Muzeului Etnografic al Transilvaniei pentru sprijin.

Vă așteptăm cu drag și sperăm să găsiți multă inspirație în creaţiile copiilor!

Echipa De-a arhitectura

*Ordinul Arhitecților din România finanțează o parte a programelor Asociației De-a Arhitectura prin taxa „Timbrul Arhitecturii”.

*Pentru mai multe detalii despre cursurile noastre opţionale, dar și despre alte programe și activități oferite de către asociație, vă rugăm să consultați pagina oficială: http://www.de-a-arhitectura.ro/.

Detalii

Începe:
5 iunie, 2019
Se termină:
14 iunie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare