Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Bienala Internaţională de Ceramică Cluj 8 – 30 octombrie 2015

19 iunie @ 19:04 EEST

Bienala Internaţională de Ceramică Cluj

8 – 30 octombrie 2015

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Fundaţia Ceramart, vă invită vineri, 9 octombrie 2015, ora 18 la deschiderea oficială a Bienalei Internaționale de Ceramică Cluj 2015.

În perioada 8 – 30 octombrie 2015 are loc la Cluj-Napoca a doua ediţie a Bienalei Internaţionale de Ceramică Cluj, o acţiune sinergică a unei serii de evenimente culturale simultane care, pe lângă componenţa artistică, vizează un dialog intercultural precum şi un act de educaţie culturală în domeniul artelor vizuale. Un adevărat festival al artei ceramice, ediţia 2015 cuprinde şase expoziţii de artă ceramică, un târg al meșterilor olari, proiec ții de filme documentare despre ceramică, workshop-uri, conferin țe, dezbateri publice şi alte evenimente, toate acompaniind evenimentul principal: competiția internaţională pentru care un renumit juriu internaţional va premia cele mai bune lucrări a peste 100 de artişti din 37 de ţări.

Expoziţiile principale vor fi găzduite în multiple locaţii din Cluj: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Galeria Casa Matei, Galeria IAGA, Galeria Horeb, Galeria Quadro și Galeria Liceului de Artă Romulus Ladea.

Sub semnul conceptului de mobilitate culturală, o serie de expoziţii adiacente bienalei vor fi organizate şi dincolo de graniţele Clujului.

Sibiul găzduieşte cele mai bune lucrări ale ediţiei precedente (2013).

Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea va găzdui expoziţia Institutului Francez în parteneriat cu UAD Cluj-Napoca şi ENSA Limoges cu o expoziţie de ceramică şi fotografie care celebrează tânăra creaţie în contextul Clujului Capitală Europeană a Tineretului.

La Bucureşti, Galeria Galateea va găzdui lucrările premiate ale ediţiei curente a Bienalei.

Bienala Internaţională de Ceramică Cluj este organizată de Fundaţia Ceramart în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, UAD Cluj, Liceul de Artă Cluj, UAP România, Institutul Cultural Francez, UAP România, Galeria Horeb, Galeria IAGA, Galeria Quadro şi Centrul de Cultură Urbană Cazino.

Pentru mai multe informaţii şi detalii despre programul bienalei vizitaţi site-ul www.clujceramicsbiennale.com şi urmăriţi pagina de facebook ClujCeramicsBiennale

Bienala Internaţională de Ceramic ă Cluj este un proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi realizat cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Details

Date:
19 iunie, 2024
Time:
19:04 EEST
Event Category:
Event Tags:
, ,