Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Bizare leacuri din trecut, lulius Mall by Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, 15 octombrie – 31 octombrie.

15 octombrie, 2022 - 31 octombrie, 2022

Odată cu toamna, seria de expoziții în lulius Mall by Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei revine cu teme și subiecte noi! Aducem astfel istoria și cultura mai aproape de tine.

Pentru că toamna nu aduce doar roade bogate, ci și viroze numeroase, prima expoziție „de sezon” este Bizare leacuri din trecut.

Medicamentele de astăzi sunt controlate, testate și standardizate, produse și vândute în condiții de maximă igienă, administrate după dozaje personalizate. Dar, până nu demult, în Transilvania până în jurul anului 1900, mulți oameni se tratau cu leacuri băbești, iar cei care își permiteau să cumpere de la farmacie primeau deseori preparate ciudate, obținute nu doar din minerale și plante medicinale, ci și din organele, fluidele sau chiar excrementele unor animale, ori chiar din corpuri omenești. Dintre acestea, amintim teriaca, praful de mumie, osul de sepie, sângele de capră, mercurul, glandele anale de castor, gândacii de frasin, ochii de rac și câte și mai câte.

Vă invităm să descoperiți povestea celor mai bizare medicamente din trecut și să apreciați, prin comparație cu zilele noastre, progresele științei.

Perioada de vizitare: 15 octombrie – 31 octombrie.
Locație: lulius Mall, la etaj.
Curator: Ana-Maria Gruia.
Grafică: Torok Karoly See less

Details

Start:
15 octombrie, 2022
End:
31 octombrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/8305982789441806/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Phone
0264.595.677
View Organizer Website

Venue

Iulius Mall – Cluj-Napoca
str. Alexandru Vaida-Voevod, nr. 53B
Cluj-Napoca, Romania
+ Google Map