Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: „Bradul nostru de Crăciun”

20 December, 2012

„Bradul nostru de Crăciun”

Program special dedicat sărbătorilor de iarnă

 

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” şi Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, vă invită participaţi joi, 20 decembrie 2012, ora 18:30, la evenimentul artistic desfăşurat sub genericul „Bradul nostru de Crăciun”.

În cadrul unui program educativ iniţiat de Muzeul de Artă în colaborare cu Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, elevii claselor V-XII, sub coordonarea profesorilor de specialitate Robert Bocşe, Hermina Csata, Maria Sârbu şi Gavril Zmicală, au realizat în cadrul orelor de atelier din cursul semestrului I ornamente cu tema „Cuiburi pentru îngeri” pentru bradul de Crăciun care va fi amplasat la intrarea în Galeria Naţională a muzeului.

Concepute şi realizate ca obiecte de artă într-o manieră neconvenţională, ornamentele vor constitui un ansamblu care va da întregului brad de Crăciun un caracter de obiect de artă. Proiectul, aflat la a doua ediţie (în prima ediţie, desfăşurată în anul 2010, decoraţiunile au fost realizate de trei artiste clujene, Mariana Gheorghiu, Eugenia Pop, Zoe Vida Porumb) şi-a propus să facă legătura între procesul didactic de specialitate artistică şi muzeu, să ofere un model tematic şi de bună practică pentru elevii şi profesorii de desen din învăţământul general, să stimuleze interesul pentru instituţia muzeală în cadrul unui program adecvat sărbătorilor de iarnă.

Inaugurarea bradului va fi urmată de concertul unuia dintre cele mai apreciate ansambluri corale de copii din ţară – Corul „Junior Vip” condus de prof. Anca-Mona Mariaş. Acesta va oferi publicului un program cu piese reprezentative pentru repertoriul concertistic internaţional de Crăciun şi creaţii componistice contemporane.

Ansamblul coral „Junior Vip” a luat fiinţă în anul 1995, în cadrul Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca. În cei aproape 17 ani de existenţă, tinerii membrii ai corului au susţinut numeroase concerte, înregistrări, turnee naţionale şi internaţionale. Bucurându-se de un palmares impresionant, corul „Junior Vip” a fost invitat să colaboreze cu Opera Naţională Română, Opera Maghiară şi Filarmonica de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca, el făcându-şi apariţia şi în cadrul unor emisiuni ale posturilor naţionale de radio şi televiziune.

Bradul expus va putea fi vizitat până în data de 13 ianuarie 2013.

Sponsorii evenimentului: Nea Garden şi eDecoraţiuni.ro

Muzeul de Artă Cluj-Napoca este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Parteneri media: Radio Cluj, TVR Cluj, Ziua de Cluj, ziuadecluj.ro, Realitatea Tv Cluj, Realitatea fm Cluj, Zile şi Nopţi, Gazeta de Cluj, Tele Europa Nova, Făclia, Szabadság, Krónika, Art Act Magazine, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Ce facem diseară?, Radio Renaşterea, Welcome2cluj.

Călin Stegerean

Director

Details

Date:
20 December, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.