Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) derulează în această perioadă o un proiect destinată copiilor și tinerilor din orașul Dej.

11 April

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Cluj, derulează în această perioadă o un proiect destinată copiilor și tinerilor din orașul Dej. Este vorba despre tehnici de decorat ouă, tradiții și obiceiuri de Paști, cântece specifice acestei perioade și proiecții de filme documentare.
Intitulat „În așteptarea Sărbătorilor Pascale”, evenimentul va avea loc luni, 11 aprilie 2022, începând cu ora 13:00, la Muzeul Municipal Dej. Elevii dejeni vor lua parte la mai multe ateliere, precum: atelier de încondeiat ouă, coordonator Claudiu Cubleșan, consultant artistic la CJCPCT Cluj, atelier de vopsit ouă cu coji de ceapă și frunze, coordonator Voichița Maria Rus din Dej și atelier de decorat ouă cu mărgele, coordonator Daniela Katona, prof. la Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej. În cadrul acestui atelier, cei mai mici participanți vor putea picta figurine din ghips.
Cei prezenți, copii, profesori și părinți se vor bucura și de cântece tradiționale, interpretate de un grup de elevi, coordonați de prof. Ioana Breda Morar la Palatul Copiilor Cluj, Structura Dej.
La final, vor fi vizionate mai multe filme documentare despre tradiții și obiceiuri din județul Cluj, realizate în ultima perioadă de instituția clujeană de cultură, în campaniile de cercetare și revigorare a culturii tradiționale din județ.
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj este preocupat mereu să-i apropie pe tineri de tradițiile populare și să le trezească interesul și dragostea față de patrimoniul cultural românesc. În acest sens, derulează numeroase proiecte în județ, care sunt promovate editorialele instituției, filmele documentare, fotografia etnografică și muzica tradițională.
Astfel, la Dej, se bucură de o bună colaborare cu Muzeul Municipal Dej, instituție de cultură din subordinea Primăriei Dej, coordonator Constantin Albinetz, consilieri Cristina Tudor și Ovidiu Rus. Aici, începând de anul trecut, s-au desfășurat mai multe activități, care au avut ca scop principal deprinderea de către tânăra generație a meșteșugurilor tradiționale.

Organizer

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT)

Venue

Muzeul Municipal Dej
Piața Bobâlna 2
Dej, Cluj 405200 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.