Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Expoziția Elena Surdu-Stănescu. Lumea mea

2 septembrie, 2019 - 22 septembrie, 2019

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de cultură aflată în subordinea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 4 – 22 septembrie 2019, sul titlul generic Lumea Mea, expoziția personală de sculptură a artistei Elena Surdu Stănescu din București.

Vernisajul va avea loc în ziua de miercuri, 4 septembrie 2019, ora 18,00, în sălile de Expoziții Temporare (parter) ale Muzeului de Artă, în prezența artistei. Din partea instituției vor fi gazde domnii Lucian Nastasă-Kovacs, directorul muzeului, și Florin Gherasim, curatorul expoziției.

Artista s-a născut la București, în anul 1942, oraș în care și-a făcut și studiile, după ce vocația destinului artistic i s-a auturevelat de timpuriu, ca o irezistibilă chemare. A urmat cursurile Liceului Nicolae Tonitza, Institutul Pedagogic (Arte Plastice, 1965) iar apoi Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, secția sculptură, promoția 1982, cu profesori emeriți, precum Eugen Lungu, Constantin Baraschi, George Apostu.

După absolvire si-a dedicat toate energiile în slujba artei, pe două direcții, formativă și creativă. A fost, timp de decenii profesoară de specialitate, educație vizuală, la prestigioase licee bucureștene. Stăpânind tehnici de lucru în materiale diverse: lemn, metal, piatră, a realizat sute de lucrări, atât de interior, cât și de for public, cea mai recentă, din anul 2016, amplasată în Piața Bucur, fiind închinată victimelor de la Clubul Colectiv. O preocupare expozițională intensă a adus lucrările sale, în cadrul unor expoziții personale, în fața publicului din țară, dar și din alte țări, precum Italia, Statele Unite, Franța, Portugalia, Grecia, Spania, Egipt, până în Asia și Extremul Orient.

Este rândul Muzeului de Artă și al iubitorilor de valori estetice din Cluj-Npoca să o primim pe artistă și o selecție reprezentativă din operele sale, să întâmpinăm, chiar în preajma zilei sale de naștere (15 septembrie), o adevărată Doamnă a artei din România, Elena Surdu Stănescu.

Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 2 – 22 septembrie octombrie 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Details

Start:
2 septembrie, 2019
End:
22 septembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website