Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: expoziția ÎNTÂLNIRI – o selecție de lucrări realizate de doi artiști: Iosef Wechsler din Israel și Marius Moșuțan din România.

17 iulie, 2019 - 11 august, 2019

Expoziţia ÎNTÂLNIRI – pictură
17 iulie – 11 august 2019
Vernisaj: miercuri, 17 iulie 2019, ora 18.00

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) organizează, în perioada 17 iulie – 11 august 2019, expoziția ÎNTÂLNIRI – reunind o selecție de lucrări realizate de doi artiști: Iosef Wechsler din Israel și Marius Moșuțan din România.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 17 iulie 2019, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (Piața Unirii, nr. 30) în prezenţa artiştilor expozanţi. Din partea muzeului vor face oficiile de gazde domnii Lucian Nastasă-Kovacs, managerul instituţiei şi Florin Gherasim, muzeograf.

Iosef Wechsler s-a născut în orașul București, unde a petrecut perioada copilăriei și a adolescenței. Încă de atunci a simțit fascinația pentru studiul desenului și al culorii. La vârsta de 14 ani, în anul 1959, familia sa a emigrat în Israel. În noua lui patrie a urmat liceul, iar apoi a făcut, în paralel, studii superioare de pictură, dar și de matematică. Specializându-se în cercetarea cibernetică, a fost încadrat, ulterior, statistician, fiind recunoscut, după mai multe decenii de activitate, ca un reputat al acestui domeniu în sistemul de sănătate. Însă, toată viața s-a dedicat, în egală măsură, picturii. Cu o susținută, bogată activitate creativă a ieșit de multe ori în fața publicului cu expoziții personale la galerii din orașele Ramle, Natania, Herzliya, Ierusalem, Tel Aviv, toate acestea în Israel, dar și în alte țări, precum Germania, la Leipzig, sau în Austria, la Viena.

Născut la Cluj-Napoca în anul 1956, Marius Moșuțan a crescut și a studiat aici, absolvind Universitatea Tehnică, dar și pictura la Școala Populară de Artă. Ca inginer constructor a fost antreprenor local, a experimentat mirajul plecării, dar și al dorului de casă, încât, după o perioadă de viețuire afară, s-a întors acasă, la Cluj, dar și la Valea Drăganului, unde are un fabulos loc de reverie în mijlocul naturii și un ideal atelier de creație. Pictează cu curaj și cu spontaneitate, nu refuză provocarea pânzelor mari și știe că ceea ce pictează trebuie să ajungă, pentru judecată critică, pe simeze, în fața publicului.

Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 17 iulie – 11 august 2019, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Detalii

Începe:
17 iulie, 2019
Se termină:
11 august, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare