Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: expoziția – Istoriile Clujului – la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

21 September, 2021 - 30 September, 2021

Clujul nu are o singură istorie, ci mai multe. Putem vorbi despre istoria locului și istoria oamenilor, despre clădiri și demolări, despre evenimente sau personalități, despre cultură materială sau spiritualitate, despre conviețuire și tensiuni, despre glorie și declin, și despre câte și mai câte.
Noi am ales să vorbim despre câteva dintre istoriile acestui oraș printr-o expoziție – Istoriile Clujului, la al cărei vernisaj vă invităm marți, 21 septembrie, de la ora 15.00, la sediul MNIT, etajul 1.
Expoziția reprezintă o prezentare sintetică și clară, în care să rezumăm ceea ce se știe și chiar să punctăm ceea ce nu se știe despre Cluj. Am pregătit și câteva noutăți, artefacte descoperite în timpul celor mai recente cercetări arheologice din centru, sau din loturi nepublicate până acum.
Această incursiune în trecutul Clujul, din neolitic până astăzi, este ilustrată cu bunuri din colecția muzeului, iar temele prezentate sunt alese în funcție de acest patrimoniu.
Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au ajutat, chiar dacă unele dintre materialele oferite au fost utilizate doar pentru pregătirea expoziției: Laviniu Lazăr, Radu Lupescu, Radu Mârza și Anca Bâlc, Direcția Județeană de Statistică Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Muzeul Hoștezenilor al Parohiei Reformate Cluj.
Le mulțumim și colegilor care ne-au pus la dispoziție material științific, ne-au consiliat și corectat. Orice eroare rămasă ne aparține.
Curatori: Ana-Maria Gruia, Cristian-Aurel Roman
Design expoziție: Török Károly
Fotograf expoziție: Sergiu Odenie
Concept imagine/promovare: Geanina Simion, Ioana Savu-Gruiță
Ilustratori: Radu Oltean, Adrian Barbu
Pentru că vrem să respectăm toate măsurile de siguranță, suntem nevoiți să limităm participarea la vernisaj la 50 de persoane.
De aceea, pentru buna desfășurare a evenimentului, vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la adresa secretariat@mnit.ro.
Purtarea măștii este obligatorie, dar alte restricții de participare privind vaccinarea sau testarea nu se impun pentru acest eveniment.
Expoziția va putea fi vizitată și după vernisaj, în programul normal de funcționare a MNIT, respectiv de marți-duminică, între orele 11.00 – 18.00.
Vă așteptăm!
Echipa MNIT

Details

Start:
21 September, 2021
End:
30 September, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Phone:
0264.595.677
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Constantin Daicoviciu, nr. 2
Cluj-Napoca, Cluj 400020 Romania
+ Google Map
Phone:
0264595677
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.