Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: expoziția „Redutele culturale din Transilvania și Banat”, 12-31 mai 2023

12 mai, 2023 - 31 mai, 2023

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită să luați parte în data de 12 mai a.c., începând cu orele 17, la vernisajul expoziției „Redutele culturale din Transilvania și Banat”.

Expoziția foto-documentară este realizată de Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca în calitate de partener al Centrului Cultural Reduta Brașov, instituția coordonatoare a proiectului „Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat” aprobat spre finanțare de către Administrația Fondului Cultural Național. Un alt partener valoros al proiectului este Teatrul German de Stat din Timișoara, toate cele trei instituții având în comun faptul că sunt găzduite în emblematicele Redute culturale din aceste provincii istorice. Prin analiza informațiilor existente, dar și cu ajutorul fotografiilor de arhivă, expoziția își propune să evidențieze rolul extrem de important pe care aceste spații culturale l-au avut de-a lungul timpului, modificările aduse arhitecturii acestora datorită diverselor politici urbanistice locale, cele mai importante evenimente care au avut loc în clădirile de tip Reduta, personalitățile marcante ale istoriei moderne și contemporane care au trecut pragul acestor monumente de cultură. În expoziție vor fi ilustrate, concret, datele cele mai semnificative din istoria fiecărui edificiu cultural prin apelul la surse bibliografice și documentare mai puțin cunoscute. Expoziția cuprinde, de asemenea, informații și fotografii despre o a patra redută culturală, cea din Sighetu Marmației, care va fi la rândul ei inclusă într-un viitor traseu dedicat acestor clădiri emblematice.

Invităm așadar publicul interesat să viziteze o expoziție inedită, cu informații despre istoria unor edificii culturale de excepție. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 12-31 mai, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

 

Details

Start:
12 mai, 2023
End:
31 mai, 2023
Event Category:

Organizer

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Google Map
View Venue Website