Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: Festivalul Mozart

7 December, 2012 - 14 December, 2012

Societatea Română Mozart (SRM), organizaţie afiliată la Fundaţia Internaţională Mozarteum de la Salzburg, organizează la Cluj-Napoca, între 7 şi 14 decembrie 2012, cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional Mozart.
Realizat de către SRM în parteneriat cu Filarmonica „Transilvania”, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Qual Media Group, festivalul se desfăşoară an de an sub patronajul Ambasadei Austriei la Bucureşti. În cei peste douăzeci de ani de existenţă, el a beneficiat şi de suportul ambasadelor Olandei, Cehiei şi Suediei. Anvergura internaţională a evenimentului este atestată de artiştii de primă mărime, din Europa, SUA, Japonia, China, care au apărut pe scena festivalului, spre încântarea publicului numeros prezent în sălile de concert.

Festivalul are şi o dimensiune educativă, în cadrul lui organizându-se concursuri de interpretare, de muzicologie şi compoziţie, simpozioane şi conferinţe, cursuri de măiestrie pentru studenţii Academiei de Muzică şi concerte pentru copii. La aceste activităţi participă personalităţi marcante ale vieţii muzicale din ţară şi străinătate. Pentru detalii, vă rugăm să consultaţi site-ul SRM: www.mozart-romania.ro
Festivalul Mozart este intens mediatizat, atît în presa locală cît şi în cea centrală, la radio şi televiziune şi în presa de peste hotare. Începând din 2010, festivalul este promovat de Qual Media Group.
Ediţia din 2012 are un caracter mai special, ea desfăşurându-se în anul centenarului Sándor Végh, violonist şi dirijor, ilustru interpret al muzicii lui Mozart. Întrucât Sándor Végh s-a născut la Cluj şi a devenit celebru la Salzburg, oraşul lui Mozart, ca prim violonist al cvartetului care i-a purtat numele şi ca dirijor al celebrei orchestre Camerata Salzburg, SRM îşi propune o ediţie a festivalului axată pe aceste legături. Astfel, pe lângă cele două concerte ale Filarmonicii „Transilvania”, din 7 şi 14 decembrie, urmează să se desfăşoare un concurs de interpretare dedicat formaţiilor de cvartet de coarde (8-9 decembrie), concurs încununat cu Marele Premiu Sándor Végh, un simpozion cu tema Sándor Végh şi interpretarea mozartiană şi, ca moment de vârf al întregului festival, un concert al orchestrei Camerata Salzburg, în data de 10 decembrie. Acest concert va da festivalului o strălucire fără precedent, Camerata Salzburg fiind una dintre cele mai titrate orchestre camerale din întreaga lume, cu o existenţă de peste 60 de ani. Este un proiect ambiţios, poate cel mai ambiţios al SRM de la înfiinţarea ei în 1991.


Maria Osorhean, Specialist Advertising
Tel:+40 264 450 006, Mobil:+40 731 354 016, Fax:+40 264 591 672

Adresa:Calea Dorobantilor, Nr. 22400117 Cluj-Napoca, ROMANIA
www.qualmedia.ro [http://www.qualmedia.ro/]

Details

Start:
7 December, 2012
End:
14 December, 2012
Event Category:
Event Tags:
, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.