Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Cluj-Napoca: Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale Incursiune în lumea cămășilor tradiționale

26 iunie - 9 august

Perioada de vizitare a expoziției „Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale – Incursiune în lumea cămășilor tradiționale” se prelungește până în 9 august 2020. Expoziția oferă o selecție de 70 de cămăși tradiționale provenite din 53 de zone și subzone etnografice, databile din perioada mijlocul secolului XIX-mijlocul secolullui XX.
Vă așteptăm de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17!
////

Ie, cămeșoi, spăcel și alte giuvaericale
Incursiune în lumea cămășilor tradiționale

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, marchează pentru a șaptea oară Ziua Universală a Iei, oferindu-vă o selecție de 70 de cămăși tradiționale provenite din 53 de zone și subzone etnografice, databile din perioada mijlocul secolului XIX-mijlocul secolullui XX.
Și de această dată dorim să oferim un material variat și încă neexploatat publicului vizitator și, mai ales, acelui segment numeros care vede în aceste piese și o sursă de inspirație creativă, cu mare valoare identitară.
Vernisajul expoziției va avea loc doar online, în data de 24 iunie 2020, ora 13 și va putea fi vizionat în direct pe pagina de Facebook a muzeului.

Expoziția va fi deschisă până în 26 iulie 2020, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.
Vă rugăm să respectați toate condițiile impuse de starea de alertă timpul vizitei dvs., aceleași cu cele ale vizitării întregului muzeu:
● Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
● Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice.
● Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.
● Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.
● Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.
● Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
● Evitaţi formarea de grupuri
● În intervalul orar 13-13,30, spațiul expozițional va fi închis pentru dezinfectare.

Vă așteptăm!

Detalii

Începere:
26 iunie
Se termină:
9 august
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.muzeul-etnografic.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *