Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: „În Zorii Dictatorilor” performance ce îi va avea ca protagoniști pe tinerii liceeni din orașele Aiud și Hida, alături de personalul profesionist al companiei Procédé Zèbre

13 iulie, 2019

Un caz unic în literatura mondială o reprezintă creația poetică a prizonierilor politici din închisorile comuniste din România din timpul unei perioade plină de teroare (1948-1964). Acest tip de literatură a circulat prima dată între pereții închisorilor, transmisă în cod morse și învățată ulterior pe de rost și conservată în memoria orală, sub forma unei biblioteci vii, rămânînd acolo fără foc, frig, foame, tortură sau moarte, reușind astfel să supraviețuiască.

Evenimentul „În Zorii Dictatorilor” se va materializa într-un performance ce îi va avea ca protagoniști pe tinerii liceeni din orașele Aiud și Hida, alături de personalul profesionist al companiei Procédé Zèbre, ce va avea ca temă centrală totalitarismul în Europa. Textele propuse spre recitare vor fi comunicate în limba română, italiană și franceză. Repertoriul muzical va fi interpretat de Pauline Larivière (canto), Nicolas Poisson (chitară), alături de care va interpreta actorul Arnaldo Ragni.

Details

Date:
13 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website