Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: „Înstruțatul boului” în parcul etnografic Romulus Vuia

23 mai @ 04:03 EET

 

afis cdr (2)

„ÎNSTRUȚATUL BOULUI” ÎN PARCUL ETNOGRAFIC ROMULUS VUIA

 

Duminică, 15 iunie 2014, între orele 12-18, vă invităm în Parcul Național Etnografic Romulus Vuia (str. Tăietura Turcului F.N.) pentru a participa la ritualul tradițional de împănare a boului.

În deschiderea evenimentului va avea loc prezentarea ceremonialului tradiţional „ÎNSTRUȚATUL BOULUI” prezentat de locuitorii din localitatea Căianu Mare, jud. Bistrița-Năsăud, urmat de un spectacol de muzică populară, oferit celor prezenți de către ansambluri folclorice din județul Bistrița-Năsăud. Reprezentanții Cooperativei Agricole Someș-Arieș din jud. Cluj vor oferi celor prezenți preparate culinare din carne de vită și bivol, pregătite după rețete tradiționale. Nici copiii nu au fost uitați: ei se vor putea plimba prin muzeu călare pe ponei, aduși special în ziua evenimentului.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj – Centrul Național de Informare și Promovare Turistica Cluj și Muzeul Etnografic al Transivaniei, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Cluj–Napoca, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Primăria Căianu Mic, jud. Bistrița-Năsăud, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Detalii

Dată:
23 mai, 2024
Oră:
04:03 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: