Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: intervenție de artă contemporană într-o expoziție de arheologie: Dana Fabini – „Tăblițele Secrete“ / „The Secret Tablets“

20 septembrie, 2019 - 6 octombrie, 2019

Dana Fabini – „Tăblițele Secrete“ / „The Secret Tablets“
Dana Fabini face o intervenție de artă contemporană într-o expoziție de arheologie deschisă până pe 6 octombrie la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj Napoca. Sub titlul „Tăblițele secrete“, o replică la tăblițele arheologice de ceramică descoperite la Tărtăria, expoziția Danei Fabini oferă publicului o interpretare artistică personală asupra opiniilor divergente despre originea acestor tăblițe. Prin imagine și text, artista reflectează asupra ideii de adevăr și fals cultural, asupra urmelor scrise de trecerea timpului, dar și asupra conceptelor artistice actuale.
Expoziția are drept curator pe muzeografa Ioana Gruiță Savu și face parte din evenimentele solo show care însoțesc a 4-a ediție a Bienalei Internaționale de Ceramică de la Cluj.

Dana Fabini este artist conceptual, s-a născut în 1963 la Cluj Napoca, trăiește în Germania și România. Din 1987 are o constantă activitate artistică și didactică: expoziţii personale şi expoziții de grup în ţară şi străinătate, participări la festivaluri, proiecte artistice şi conferinţe internaţionale pe teme de artă, publicații în calitate de autor şi editor, articole în reviste de artă.
Informații suplimentare despre Dana Fabini pot fi accesate pe pagina de internet: www.fabini.eu

Detalii

Începe:
20 septembrie, 2019
Se termină:
6 octombrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Telefon
0264.595.677
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Cluj-Napoca
Constantin Daicoviciu, nr. 2
Cluj-Napoca, Cluj 400020 Romania
+ Hartă Google
Telefon
0264595677
Vezi site-ul web Loc de desfășurare