Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: lansarea cărții „COPII, CULORI, MUZEE”, autor Kiss Maria

14 februarie @ 17:00 - 18:00 EET

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația MonyArt’56 din Cluj-Napoca, vă invită miercuri, 14.02.2018, de la ora 17.00, la lansarea cărții „COPII, CULORI, MUZEE”, apărută la editura Napoca Star, a cărei autoare este doamna Kiss Maria.

Cartea este un ghid de bune practici, care surprinde experiențele trăite, împreună cu un grup de copii preșcolari de la Grădinița de aplicație ,,Dumbrăvioara” a Colegiului Național Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, în cadrul a două proiecte educaționale coordonate de autoare. Primul dintre acestea, intitulat ,,Copiii în lumea muzeelor”, a organizat ateliere de creație în cadrul Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului de Artă Cluj-Napoca și Muzeului Etnografic Poarta de Su’ Feleac, iar cel de al doilea, intitulat ,,Copiii și Artele”, a fost organizat în colaborare cu profesori de ceramică, pictură și design de la Liceul de Artă ,,Romulus Ladea” Cluj-Napoca, oferindu-le micuților participanți o poartă deschisă înspre lumea fascinantă al artei și a conexiunilor acesteia.

Lansarea va avea loc miercuri, 14.02.2018, ora 17.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, str. Memorandumului, nr. 21.

 

Invitați:

Gheorghe Mândrescu – Prof.univ.dr. UBB Cluj-Napoca

Vasile Cioca  –  Lect. univ. dr. UAD Cluj-Napoca

Gheorghe Căpușan  –    Colecționar obiecte și porturi populare tradiționale

românești  Muzeul Etnografic  Poarta de Su’ Feleac

 

Moderator: Tudor Sălăgean – Director a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

 

 

Vă așteptăm cu drag!

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.