Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Cluj-Napoca: “Lecţie deschisă” la Muzeul de Artă

În cadrul programului „Lecţie deschisă” Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă invită miercuri, 27 februarie 2013, ora 18, la conferinţa GÂNDURI DESPRE CARNAVAL. O PARADIGMĂ PLASTICĂ ŞI O DESCIFRARE ANTROPOLOGICĂ A LUMII susţinută de Ovidiu PECICAN.

De la Bruegel la Bahtin, cu o poticnire în Max Weber şi cu o reluare a parcursului în direcţia marilor economişti ai capitalului şi către cutia cu instrumente a postmodernismului, autorul clujean vă invită la un periplu agreabil, lămuritor, dar şi neliniştitor despre lumea în care trăim şi modelul sub semnul căruia ea se dezvoltă.

Opusul ordinii nu este neaparat haosul!

Ovidiu Pecican este profesor universitar la Facultatea de Studii Europene, cercetător la Institutul de Antropologie Culturală din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj. În 2008 a fost numit ambasador naţional al Anului European al Dialogului Intercultural. Este autorul mai multor scrieri istorice, de europenistică, publicistică, romane, proză scurtă, critică şi istorie literară, teatru.

Programul „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă Cluj-Napoca îşi propune să prezinte problematica specifică artelor plastice, interferenţa acestora cu celelalte arte, experienţe artistice şi cercetări recente la nivelul teoriei şi istoriei artei, publicul fiind invitat să intervină cu propriile observaţii şi întrebări referitoare la conţinutul conferinţei.

Intrarea este liberă.

Details

Date:
27 February, 2013
Event Category:
Event Tags:

Venue

Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Piaţa Unirii nr. 30
Cluj-Napoca, Cluj 400098 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *