Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: LEGENDARUL SAXOFONIST KENNY GARRETT ÎN CONCERT LA MUZEUL ETNOGRAFIC

15 iunie @ 19:37 EEST

Kenny Garrett

Luni, 11 Mai 2015 ora 20:00, Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduiește un eveniment cultural de excepție, unde vom avea ocazia să ascultăm o combinație a sunetului cu emoția în interpretarea lui Kenny Garrett, alături de muzicienii Vernell Brown (pian), Corcoran Holt (bass), McClenty Hunter (baterie) şi Ruby Bird (percuție).
Considerat de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale” iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a câștigat Premiul Grammy la categoria „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi nenumărate alte premii, distincţii, nominalizări, el fiind frecvent selectat în topurile unor reputate reviste de specialitate precum Down Beat şi Billboard.
Pe cât de înzestrat ca muzician – instrumentist şi compozitor – pe atât de activ şi dinamic, Kenny Garrett a îmbinat permanent prezenţele pe scene de concert şi festival cu munca în studiourile de înregistrări. Astfel, discografia sa numără până în prezent nu mai puţin de optsprezece albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.
Decisivă pentru formarea muzicianului cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta. În cariera sa de peste trei decenii, Kenny Garrett a colaborat cu iluştri exponenţi ai jazz-ului contemporan precum, pe lîngă cei înainte menţionaţi, Art Blakey, Joe Henderson, Brad Mehldau, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Marcus Miller (cu care a înregistrat cinci CD-uri), Chick Corea, John McLaughlin, Herbie Hancock, Bobby Hutcherson, Ron Carter, Elvin Jones, Mulgrew Miller.
Evenimentul este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.

Biletele în rețeaua Eventim și pe Eventim.ro.

Details

Date:
15 iunie, 2024
Time:
19:37 EEST
Event Category:
Event Tags:
,