Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Cluj-Napoca: o triplă lansare de carte la Muzeul Mitropoliei Clujului, joi, 23 septembrie 2021

Dragi prieteni ai Muzeului Mitropoliei Clujului,
Finalul lunii septembrie prilejuiește un eveniment editorial de excepție, instituția noastră având bucuria de a vă invita la o triplă lansare de carte. Este vorba despre două volume avându-l ca autor pe Cs. III Dr. Mircea Gheorghe Abrudan, „Protopopul Aurel Munteanu (1882-1940) martir al poporului român și mucenic al Bisericii Ortodoxe” și „Lecturi din istoriografia bisericească. În memoria profesorului Nicolae Bocșan (1947-2016) și a părintelui academician Mircea Păcurariu (1932-2021)”, acestora adăugându-li-se lucrarea „Mucenicul Aurel” de Dr. Eugen Nicoară, avându-i ca editori pe PC. Pr. Prot. Dan Ionuț Lupuțan și Cs. III. Dr. Mircea Gheorghe Abrudan.
Aceste cărți deosebite, care au îmbogățit spațiul publicistic istoriografic și teologic pe parcursul anilor 2020 și 2021, aduc în atenția cititorilor personalitatea marcantă a celui care a fost Pr. Prot. Martir Aurel Munteanu, protopop al Huedinului ucis în mod barbar în chiar primele zile ale ocupației horthyste, un om și un slujitor al Bisericii care nu a pregetat să-și afirme credința și iubirea de neam indiferent de consecințele acestui fapt, precum și să reamintească publicului cele două chipuri luminoase ale istoriografiei românești din ultimul secol, Pr. Prof. Mircea Păcurariu și Prof. Nicolae Bocșan.
Evenimentul pe care Muzeul nostru îl organizează, încadrat tradiției serilor culturale din anii precedenți, va avea loc JOI, 23 SEPTEMBRIE 2021, începând cu ora 19.15, cei prezenți bucurându-se de participarea unor personalități ale mediului teologic, universitar și cultural clujean, P.S. Benedict Bistrițeanul având să fie, la rândul său, în mijlocul nostru.
Vă așteptăm cu drag!

Details

Date:
23 September, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
View Organizer Website

Venue

Muzeul Mitropoliei Clujului – Colecţia muzeală a Mitropoliei Ortodoxe Cluj
Piaţa Avram Iancu nr. 18, et. 2
Cluj-Napoca, Cluj 400117 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *