- This event has passed.
Cluj-Napoca: Pictură şi video la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
22 februarie, 2012 - 18 martie, 2012
Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, vă invită la următoarele evenimente:
– Expoziţia „Libertate în labirint” – Marilena Preda Sânc
Vernisaj: miercuri, 22 februarie 2012, ora 17.00
– Marius Georgescu – „SOLIDE VEDICE” – video instalaţie
Vernisaj: joi, 23 februarie 2012, orele 18.00
–
Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 22 februarie – 18 martie 2012.
Marilena Preda Sânc este unul dintre cei mai activi şi apreciaţi artişti români contemporani. A avut începând cu anul 1980 numeroase expoziţii personale dintre care merită menţionate cele de la Bucureşti, Bruxelles, New York, Paris, Viena. Cea mai recentă expoziţie personală a avut-o la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti în anul 2011. A participat la foarte numeroase expoziţii de grup şi colective în ţară şi în străinătate, multe dintre ele fiind de referinţă pentru evoluţia artei contemporane. A fost recompensată cu numeroase premii naţionale şi internaţionale precum şi cu distincţia Ordinul Meritul Cultural (2004). (http://marilenapredasanccv.blogspot.com)
„Anatomia proiectului ne îndeamnă la un parcurs autoreferenţial ca expresie a unor preocupări subiective nu doar legate de tematici filozofice, ci şi de problematici socio-politice. Marilena Preda Sânc ne propune o privire asupra unor decenii de activitate constantă, o trecere în egală măsură istorică şi conceptuală prin poveştile personale prinse în cele patru teme majore: corp-peisaj, modulii, globul şi feminisme.”
Olivia Niţiş
Arta Marilenei Preda Sânc conține o doză suficientă de idealism magic, de inedit și interesant, de viață ironică și de artă ironică, de postromantism (și aici mă gîndesc la ceea ce urmează după Baudelaire și după Kierkegaard), o experiență directă și experimentală a noilor limbaje, a corespondențelor dintre senzorial și spiritual, con ține repertorii iconice despre corpul uman ca obiect estetic și despre modalitățile publicului de artă de a înțelege și de a aprecia arta vremii în care trăiește. Arta ei con ține, cred, tot ceea ce trebuie să conțină pentru a fi prezentă la propriul său Prezent. Tocmai de aceea, ceea ce va urma va fi surprinzător prin recursul la trecutul care ne așteaptă în viitorul imediat.
Oliv Mircea
M.P. Sânc – cosmic springs
M.P. Sânc – Corp Peisaj Urban 2010
M. P. Sânc – Constructie 13
Marius Georgescu