Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cluj-Napoca: RECITAL DE TANGO ARGENTINIAN – ediția a 2-a – 26 NOIEMBRIE 2023

26 noiembrie

În urma interesului mare pentru recitalul nostru „ Piazzolla Tango Night” , revenim cu ediția a 2-a la Muzeul Etnografic al Transilvaniei în data de 26 NOIEMBRIE 2023, ORELE 18:00.

Astor Piazzolla este compozitorul inovator al Argentinei, care a fost blamat la început pentru compozițiile sale îndrăznețe din tango, nefiind agreat de vechea gardă a muzicii de tango.

Talentul și geniul lui însă au dovedit cu timpul că artistul Astor Piazzolla este cu adevărat un vizionar, iar lucrările și compozițiile sale rămân dovadă a spiritului liber din tango.

Așadar, în aceasta seară va veți bucura de unele dintre cele mai frumoase tango uri argentiniene compuse de marele compozitor, dar și de lucrări de tango care au fost inspirație sau trecere înspre modernul stil al compozitorului.

Îl vom avea ca invitat special pentru aceasta a doua ediție pe maestrul Claudiu Hontilă vioară, de la Filarmonica de stat Transilvania. Acesta este un artist complet, cu o experiență scenică incredibila ,mai bine de 20 de ani în Japonia, dar și în America sau Europa. Un violonist de excepție și de mare finețe, acesta este un bun cunoscător al genului, fiind și conducator muzical al Cluj Tango Orchestra.

Maestrul Claudiu Hontilă este și profesor de caffe- concert la Academia de Muzică „ Gheorghe Dima „ , a fost în trecut concert maestru al Vienna Strauss Philarmonic, și este concert maestru la Noua Orchestra Transilvana.

Irina Indrei și Robert Indrei formează un cuplu atat pe scena cât și în viata de zi cu zi.

Irina este profesoară de pian a Colegiului de muzica „ Sigismund Toduță „ din Cluj Napoca, iar Robert este primul român care cântă la bandoneon( instrumentul specific tango ului argentinian) în cadrul unei orchestre.

Aceștia concertează de mai bine de 6 ani împreună, fiind prezenți la festivalurile de tango din tara si strainatate , și având onoarea de a concerta la invitația Casei Regale la Castelul Peleș.

Toți cei trei muzicieni protagoniști din această seară fac parte din „Cluj Tango Orchestra „ prima orchestra de tango argentinian din Transilvania compusă din muzicieni români profesioniști membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau al Operei Naționale din Cluj Napoca.

Vă vor încânta cu dansul lor perechea Nicu Furtună și Maria-Cristina Luca, un cuplu de dansatori de tango argentinian cu experiență în ringul de dans. Tineri și efervescenti, cu un stil de dans autentic și senzual aceștia vor completa tabloul serii de tango argentinian.

Așadar, un omagiu adus marelui compozitor Astor Piazzolla!

Gazda acestui eveniment este Muzeul Etnografic al Transilvaniei, un centru cultural binecunoscut al Clujului unde au loc evenimente culturale de excepție care aduc întotdeauna bucurie publicului larg.

Bilete la acest recital se găsesc online pe iabilet.ro sau în format fizic în seara respectivă (în limita locurilor disponibile).

Details

Date:
26 noiembrie
Event Category:

Organizer

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
View Organizer Website

Venue

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj-Napoca
Palatul Reduta, Str. Memorandumului nr. 21
Cluj-Napoca, Cluj 400114 Romania
+ Google Map
View Venue Website