Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Cluj-Napoca: Vă invităm la un atelier de icoane pe sticlă cu tematică mariologică în cadrul căruia vom folosi izvoade după icoane vechi din colecţia Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Atelierul se adresează publicului începător.

27 august, 2022

Una din cele mai îndrăgite și răspândite personaje din iconografia creștină este Maria, pictată în diverse ipostaze. Vă invităm la un atelier de icoane pe sticlă cu tematică mariologică în cadrul căruia vom folosi izvoade după icoane vechi din colecţia Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Atelierul se adresează publicului începător.
*Când ne vedem? Sâmbătă, 27 august, ora 11, în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”
*Cine poate participa? Atelierul se adresează familiilor cu copii. Din cauza materialelor folosite la atelier vă recomandăm să veniți cu copii care au depășit vârsta de 7 ani.
*Cum ne înscriem? Online, dați clik pe linkul de mai jos și completați formularul de înscriere care se deschide: https://forms.gle/ZqEQVHkq8J9tikrj9
*Care este numărul maxim de participanți? 8 familii, cu max. 20 de participanți.
*Cât durează? Atelierul durează între 2 și 3 ore.
*Cât costă atelierul?
50 RON participant sau 80 RON familie de 2 pers.
*Ce trebuie să știm?
Pe lângă bucuria de a picta într-un cadru natural, de a petrece timp valoros cu familia, participanții vor realiza o icoană pe sticlă, familiarizându-se cu tehnica şi materialele aferente. Vor afla și povestea acestor artefacte indrăgite și foarte răspândite în Transilvania, de unde provine tehnica, cum a apărut şi cum s-a răspândit acest meşteşug.
*Cine conduce atelierul?
Mioara este pasionată de iconografie, restaurează icoane vechi pictate pe lemn sau pe sticlă. Cu o experiență de mulți ani în facilitarea atelierelor pentru adulți și copii, este persoana cea mai potrivită să vă ghideze.
Vă așteptăm!

Detalii

Dată:
27 august, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/events/746413513132132/?ref=newsfeed

Organizator

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Parcul Etnografic „Romulus Vuia”
Str. Tăietura Turcului
Cluj-Napoca, Cluj 400221 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *